Обрати пажњу!

У срцу Врачара, старом занатлијском делу Чубуре, налази се кафић „Звуци срца“.

У њему локалци и намерници од недавно свраћају на шољу чаја или кафе, али и много више; запослени су особе са сметњама у развоју који сада имају прилику да буду самосталнији, да зараде, да буду у редовим токовима друштва, да уче, али и да ми од њих учимо. Овде се плаћа одокативно и добровољно, а за „кусур” добије се срдачност, спонтано се засвира, а подсетимо се и да су често наша убеђења погрешна.

Са запосленима у овом кафићу попричали смо о томе шта су све научили да раде, да ли се уморе на послу, а и уз добру кафу на ред су дошле и разне свакодневне „чашице разговора”. О оранизаторским пословима, лепим резултатима овог програма али и неким предрасудама, говори Горан Ројевић, председник хуманитарне организације за помоћ особама са сметњама у развоју „Дечје срце”.

Алистер Али Кембел је енглески певач и текстописац, најпознатији као дугогодишњи фронтмен бенда UB40. Данас пуни 60 година и посвећујемо му рубрику „Временска капсула”. Предлажемо и културне догађаје у градовима Србије, а о вестима из дигиталног света говоримо у рубрици „Шта каже мрежа”.

Водитељ: Круна Пинтарић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]