Обрати пажњу!

Прошле седмице обележен је Дан жена у науци, 11. фебруар, причом са успешним научницама и инжењеркама у Србији.

Жеља овог окупљања није била да се говори само о проблемима, већ и потенцијалу научне и уметничке сцене. Циљ је био подстицање девојка и жена да себе виде као изумитељке, мајсторке, програмерке, истраживачице, уметнице, инжењерке, дизајнерке, и да виде себе као део такозване „мејкерс” (радни простор у ком се нешто прави) заједнице у Србији. Та заједница вуче корене од наших бака, она живи у свим вашим плетеним чарапама, поправљеним лампама или кухињским справама.

На ту тему говориле су Александра Јованић - уметница и програмерка, Анђелка Исаковић - докторка медицине, Соња Жакула - антрополошкиња, Ивана Живаљевић - зооархеолошкиња и Миљана Стојановић - хемијска инжењерка.

У наставку емисије још неколико тема. Рубрика „Временска капсула” посвећена је глумцу и певачу Џону Траволти, који пуни 65 година. Предлажемо и културне догађаје у градовима Србије, а о тренду „модних зверки” у Русији, говоримо у рубрици „Шта каже мрежа”.

Водитељ: Круна Пинтарић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]