Обрати пажњу!

Поводом обележавања Међународног дана социјалне правде, 20. фебруара, Уједињени грански синдикати „Независност“, у сарадњи са редакцијом недељника НИН организовали су трибину на тему: „Светски дан социјалне правде: “СОЦИЈАЛНА ПРАВДА У СУСРЕТ 8. МАРТУ”.

Да ли се лече само најбогатији, може ли се бирати жељени факултет или посао и знањем градити успех, или данас у Србији неки други фактори играју улогу у формирању снага у друштву? Ако нема социјалне правде, како то да променимо? На ту тему говорили су Милан Ћулибрк, главни и одговорни уредник недељника НИН, Иван Секуловић, Фондација Центар за демократију, Весна Војводић, Грански синдикат просветних радника Србије „Независност” и Зоран Стојиљковић, председник Уједињених гранских синдиката „Независност”.

У наставку емисије још неколико тема. На данашњи датум рођена је „првосвештеница џеза и соула” Нина Симон, па је рубрика „Временска капсула” посвећена овој америчкој певачици, композиторки, пијанисткињи и активисткињи за људска права. Предлажемо и културне догађаје које можете посетити до краја дана и сутра, а о научним, технолошким достигнућима и вестима из дигиталног света, говоримо у рубрици „Шта каже мрежа”.

Водитељ: Бранислав Трајковић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]