Емпатија, шта то беше?

Чини се да смо помало занемарили ову врлину науштрб саможивости, „посебности“ и сличних епитета који се више вреднују као прагматичне особине.

Данци, најсрећнија нација на свету, имају емпатију као предмет од вртића до краја средње школе. Према објављеним информацијама, у овој земљи учење емпатије једнако је важно као и учење књижевности и математике и оно је саставни део наставног плана. Српски стручњаци сматрају да не би било лоше да се и у наше школство на неки начин уведе тај предмет. О томе говоримо у првом сату емисије.
У наставку, бавимо се и другим стварима. Сервисне информације и наш репортер са подацима о саобраћају помоћи ће многима у организовању дана, а „Културни водич” је ту да предложи које манифестације широм Србије можете да посетите. Ту су и музичке теме којима подсећамо на приче иза песама, славимо рођендане Нила Дајмонда, Влатка Стефановског, Ворена Зевона, као и албума Адел и Chemical Brothers, уз пола сата резервисаних само за нумере из Србије и региона.

Водитељ: Круна Пинтарић
Репортер: Јована Зец

број коментара 0 Пошаљи коментар
Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]