Читај ми!

Натура 2000 - пројекат који може сачувати природне драгоцености Србије

Често постављамо питање - како да ретке врсте и заштићена природна подручја у Србији опстану?

Из године у годину, угроженост им је већа, а ми као да остајемо без одговора. Управо је очување природних драгоцености циљ овог међународног пројекта. И не само то, већ и помоћ локалном становништву у прихватању одрживих начина пословања и спречавању девастације природних добара. Наша саговорница је Ана Ињиго, шпански биолог и руководилац „Натуре 2000” за Србију. Помињемо и фото-конкурс „Натура 2000 у кадру” који је отворен до краја новембра, а тиче се управо истицања и очувања природних лепота наше земље.

У наставку емисије бавимо се, углавном, релаксирајућим темама. Помињемо различите догађаје из света популарне музике који су обележили данашњи дан, као и новости са врхова светских топ листа. Атмосферу са београдских улица, пред крај емисије, преноси Јована Зец.

Водитељ Ружица Врховац

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]