Читај ми!

Да наука проструји!

Без обзира на епидемију и низ отежавајућих околности, Европска ноћ истраживача, биће одржана 27/28. новембра, науци у част!

Манифестација ће бити одржана, углавном, у виртуелном окружењу, и путем интернета донети многе научне изазове. Пре саме манифестације која се ове године одиграва по 11. пут и под слоганом - Да наука проструји - организује се Недеља истраживача у више градова у Србији. Овај догађај остаје једна од ретких светлих тачака популаризације науке у нашој земљи и доноси праву журку посвећену атракцијама из различитих научних сфера. Наша гошћа је пи-ар манифестације, Зорана Минчић.

У наставку емисије, са науке прелазимо на уметност. Бавимо се, пре свега, музиком. Представљамо нове „Приче о песмама”, новости са врхова топ листа и подсећамо на разне догађаје из света музике који су се одиграли на данашњи дан.
Пред крај емисије, са хладних београдских улица, јавља се Јована Зец.

Водитељ Ружица Врховац

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Аутор:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]