Čitaj mi!

Sublimne frekvencije

Predstavićemo ostvarenja američke umetnice Fej Vebster.

Na početku emisije čućete odabrane numere sa izdanja Atlanta Millionaires Club iz 2019. godine, kojim je ova kantautorka privukla pažnju svetske javnosti i kritike. Vebsterova je muzikom počela da se bavi sa četrnaest godina, odrastajući u pregrađu Atlante. Tako je ovaj album jednim delom inspirisan ovim gradom i uticajem koji je imao na nju, naročito tamošnjom hip-hop scenom. Sa druge strane naziv albuma izveden je iz imena koji je njen otac imao za svoju grupu prijatelja iz osnovne škole sa kojima je zajedno maštao o budućnosti u bogatstvu, što se na kraju nije ostvarilo. Tenzija između realnosti i očekivanja prožima se kroz čitavo izdanje, uz elemente folka i popa iz 70-ih godina prošlog veka.

U drugom delu emisije čućete odabrane numere sa njenog najnovijeg izdanja I Know I'm Funny haha, objavljen u junu ove godine.

Pošto je kao tinejdžerka ostvarila blisku vezu sa hip-hop izdavačkom kućom iz Atlante, Vebsterova je na ovom izdanju razvila svoj jedinstveni indi-pop i kantri stil, zasnovan na gitarskom zvuku, pedalnim efektima, limenim duvačkim instrumentima i gudačima. Aranžmanska rešenja najvećim delom podrazumevaju instrumentalne interludijume unutar svake pesme, koji dodatno pojačavaju raspoloženje same numere. Album je posvetila ljubavi i ljubavnim vezama, koristeći svakodnevni govor i jednostavno izražavanje emocija.

Urednica Jelena Damjanović

broj komentara 0 pošalji komentar