Talasanje - Šetnja

U Srbiji se u proteklih mesec dana dogodilo nekoliko incidenata u transportu opasnog materijala. Istovremeno aktuelizovalo se i pitanje prevoza opasnog materijala kroz Beograd. Iako nadležni tvrde da je sve bezbedno, strepnja ipak postoji. Tim povodom sagovornik Talasanja je profesor Saobraćajnog fakulteta, Vojkan Jovanović. Čućemo kako se  to pitanje reguliše u Francuskoji, ali i iskustva iz Italije, gde se pre par godina dogodio veliki akcident. 

Pravoslavni vernici u Srbiji danas slave Svetog Trifuna, zaštitnika vinogradara. Istovremeno kao praznik zapadne civilizacije obeležava se dan zaljubljenih - Sveti Valentin.  Kažu da jedan bez drugog ne idu. Vino je jedino piće koje ima svoju kulturu i  filozofiju u čijoj osnovi je, zapravo, ljubav. Nama je to povod da potražimo i odgovore na pitanja o tome da li Srbija proizvodi dobra vina? Može li više? Kako pomoći proizvođačima? Kolika su ulaganja, kolika je dobit? Sagovornik nam je profesor Poljoprivrednog fakulteta, Slobodan Jović.

Čućemo  segmente nove emisije Kojekuda, a sagovornik nam je i mladi vajar Luka Radojević, koji se svojim delima već dokazao u 25 zemalja sveta.

Urednik i voditelj emisije je Olivera Stajić.

 

broj komentara 0 pošalji komentar