Doživeti stotu

U Crvenom krstu opštine Savski venac u Beogradu kroz Program brige o starima, aktivisti pomažu ljudima trećeg doba da im starost bude lepša i bezbrižnija. O radu seniora i mlađih volontera i o radionicama u kojima penzioneri provode slobodno vreme govoriće sekretar Crvenog krsta Savskog venca Dragana Radovanović i najstarija volonterka Danica Šmic.

Pesnički i prozni talenat predstaviće članice Literarne radionice Crvenog krsta Savski venac -  Jelena Masnikosić, Slavka Kostić, Slobodanka Ješić, Mirjana Lalić i Dragica Hajda

U minutima posvećenim zdravlju Tijana Sibinović će u razgovoru sa kardiolozima  ukazati na prve znake srčanog udara, ali i na značaj  preventivnog ponašanja, budući da je u porastu broj umrlih od posledica infarkta srca.

U rubrici za kulturu Tanja Živković će predstaviti gostujuću  izložbu umetničkog stakla Udruženja slovačkih umetnika-staklara Glassmovement.

Izložba je otvorena u  Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu do kraja juna. Nastala je na inicijativu Lubomira Ferka, člana Udruženja slovačkih umetnika-staklara ASGA.

Urednik i voditelj  Marina Stojadinović.

Muzički urednik Dragan Dimić.

Radio Beograd Jedan, 9:05.

Naslovna stranica -  U Crvenom krstu Savskog venca 

broj komentara 0 pošalji komentar
Doživeti stotu Doživeti stotu

Autor:
Marina Stojadinović

Emisija "Doživeti stotu" Prvog programa Radio Beograda već dvadeset godina donosi intervjue i reportaže posvećene starijoj populaciji. U razgovorima s istaknutim stručnjacima iz oblasti socijalne politike, ekonomije, medicine, kulturnog, javnog i sportskog života, emisija se bavi svim aspektima života trećeg doba. Osvrće se na probleme o kojima se malo govori, daje psihološku podršku, korisne informacije o tome gde i kada se može dobiti pomoć, ali i ukazuje na prikriveno i otvoreno zanemarivanje starijih ljudi. Sadrži i redovnu zdravstvenu rubriku koja ima informativni, edukativni i savetodavni karakter u vezi sa nekom bolešću, stanjem, poremećajem ili sezonskom epidemijom. [ detaljnije ]