Zdravlje na prvom mestu - prava poruka sportista

U specifičnoj situaciji, dok traje vanredno stanje zbog epidemije virusa korona emitujemo još jedno, prvo prolećno izdanje emisije Vreme sporta i razonode. Kako sportisti provode vreme u izolaciji i mogu li u kućnim uslovima da održavaju nivo forme i na koji način svojim ponašenjem mogu da utiču na sve da shvatimo ozbiljnost trenutne situacije.

Postavljamo i pitanje koliko je realno da Olimpijske igre budu odložene ili otkazane. Trenutna situacija govori da je realnije da budu odložene iako japanski zvaničnici nastavljaju pripreme po predvđenom planu. Postoji i opcija i organizovanja igara bez prisustva publike.

Naša karatistkinja Jovana Preković tokom nedelje obezbedila je učešće na igrama u Tokiju, zahvaljujući bodovima na rang listi, kao i četvoro naših tenisera, predvođenih Novakom Đokovićem.

Legendarni košarkaš, trener i funkcioner FIBE Borislav Stanković napustio nas je u 95 godini. Telegrame saučešća uputili su naši državni zvaničnici, predstvnici FIBE i Međunarodnog Olimpijskig komiteta. Bora Stanković je čovek košarka kako stoji u jednom telegramu. Nenadmašni, jedan od pionira naše košarke i član kuća slavnih u Springfildu i Ženevi otišao je tiho, ostavljajući prebogato košarkaško delo koje će pamtiti generacije.

Pripremamo i rubriku o istoriji srpskog sporta sa posebnim osvrtom o do sada tri puta otkazanim Olimpijskim igrama 1916. 1940. i 1944. godine.

I školski sport zauzeće svoje mesto u današnjoj emisiji. Takođe i odlična muzika koje će biti u izobilju i koja bi trebalo da upotpuni vaše vreme koje zbog trenutne situacije provodite kod kuće uz talase našeg radija.

Zbog redovne konferencije iz Palate Srbija o virusu korona današnja emisija će trajati do 18 časova.

Urednik i voditelj ove subote je Slobodan Igrutinović

broj komentara 0 pošalji komentar
Vreme sporta i razonode Vreme sporta i razonode

Autor:
Željko Stefanović

13. marta 2020. godine, emisija obeležava 60 godina postojanja, što je svrstava u red najtrajnijih radio programa u našim i evropskim okvirima. Svih tih decenija bila je i ostala mamac za publiku koja prati sport, ali i aktuelnosti iz javnog i kulturnog života. [ detaljnije ]