Dragan Momić, rukometaš

Gost 406. emisije je rukometaš Dragan Momić. Karijeru je počeo u Vrbasu, nastavio u Partizanu sa kojim je osvojio duplu krunu, a na domaćoj sceni igrao je još za Vojvodinu i Apatin. U Španiji je igrao za Kaha Madrid. Za reprezentaciju je odigrao 68 utakmica, a na Evropskom prvenstvu u Španiji 1996. osvojio je bronzanu medalju.

U emisiji će između ostalog govoriti: o trenerima koji su najviše uticali na njegov sportski razvoj. O prvoj polovini 90-ih kada naši timovi zbog sankcija nisu mogli da učestvuju u evro-kupovima, a državni tim na međunarodnim takmičenjima. O najznačajnijim utakmicama na Evropskom šampionatu 1996. O selektoru Zoranu Živkoviću. Kako je saznavao više podataka o karakteristkama igre protivničkih ekipa?

Završnica emisije biće posvećena velikanu našeg šaha velemajstoru Aleksandru Matanoviću koji 23. maja puni 90 godina. Govoriće o svojim najznačajnijim uspesima, nastanku Šahovskog informatora koji je imao ogroman uticaj za razvoj drevne igre u svetu, a čiji je jedan od pokretača. Prisetiće se i anegdota iz šahovskog života.

Autor Miroslav Nešić.

Radio Beograd od 16 do 17 časova.

broj komentara 0 pošalji komentar
Sportski spomenar Sportski spomenar

Autor:
Miroslav Nešić

Sportski spomenar je posvećen istoriji našeg sporta. Govoreći o svojim počecima, usponima i padovima, porazima i pobedama, najvećim uspesima, istaknuti sportisti koji su se tamičili u proteklih sedam decenija stvaraju sliku sporta na ovim prostorima. [ detaljnije ]