Program brige o starima u "Hlebu života"

Od ove subote "Doživeti stotu" emitujemo od deset sati. A u prvim minutima ćemo predstaviti Program brige o starijima u Hrišćansko-humanitarnom udrženju „Hleb života“. O pomoći u kući i podršci obolelima od demencije i njihovim porodicama u doba korone govoriće andragog i stručni saradnik iz „Hleba života“ Ljiljana Nestorović.

Minute za zdravlje rezervisali smo za neke bolesti oka kod starije populacije. Tokom jula ćemo emitovati serijal reazgovora o katarakti, žutoj mrlji i glaukomu.

U današnjoj emisiji, oftalmolog dr Dejan Rašić, docent na Medicinskom fakultetu u Beogradu, će ukazati na faktore rizika za nastanak katarakte, značaj njenog ranog otkrivanja i na oporavak bolesnika posle operacije.

Naš reporter Aleksandar Milivojević će nam otkriti blagodeti banjskog dragulja - Sokobanje. Razglednicu o lepotama iz ovog dela Srbije "pisaće" sa direktorom Turističke organizacije Sokobanja Ljubinkom Milenkovićem. Podsetiće  da u ovo lečilište "odete stari, a vratite se  mladi i okrepljeni". I tako od Rimskog doba, preko srednjeg veka, do Branislava Nušića i naših dana.

Urednik i voditelj  Marina Stojadinović.

Muzički urednik Dragan Dimić.

Radio Beograd Jedan, 10:05.

Naslovna stranica - (Foto/ A. Milivojević)

broj komentara 0 pošalji komentar
Doživeti stotu Doživeti stotu

Autor:
Marina Stojadinović

Emisija "Doživeti stotu" Prvog programa Radio Beograda već dvadeset godina donosi intervjue i reportaže posvećene starijoj populaciji. U razgovorima s istaknutim stručnjacima iz oblasti socijalne politike, ekonomije, medicine, kulturnog, javnog i sportskog života, emisija se bavi svim aspektima života trećeg doba. Osvrće se na probleme o kojima se malo govori, daje psihološku podršku, korisne informacije o tome gde i kada se može dobiti pomoć, ali i ukazuje na prikriveno i otvoreno zanemarivanje starijih ljudi. Sadrži i redovnu zdravstvenu rubriku koja ima informativni, edukativni i savetodavni karakter u vezi sa nekom bolešću, stanjem, poremećajem ili sezonskom epidemijom. [ detaljnije ]