Antitela na KOVID 19 traju minimum jednu godinu

Đaci u školama, nova studentkska godina, građani koji se vraćaju iz rizičnih područja i kraj leta koji će dovesti do više vremena provedenog u zatvorenom prostoru, - epidemiološki su izazovi pred nama. Zato je veoma važno pridržavati se mera zaštite. O tome, sa epidemiologom, prof dr Branislavom Tiodorovićem. Čućemo i naše dopisnike iz potencijalno novih žarišta, Kragujevca, Zaječara i Novog Pazara, kao i iz Hrvatske, u kojoj je naglo povećan broj zaraženih korona virusom.

Mnogo je teorija i mišljenja o trajanju antitela nakon preležanog Kovid-a 19. Naša sagovornica, dr Marija Gnjatović iz Instituta za primenu nuklearne energije tvrdi da antitela traju bar godinu dana.

Počela je četvrta sedmica školske godine. Koliko se poštuju procedure i pravila? Koliko je inficiranih učenika i zaposlenih? Koji su najveći izazovi u organizaciji i izvođenju nastave? To su neka od pitanja za pomoćnika ministra prosvete Milana Pašića.

Narednih dana biće obeležen Svetski dan planina. Povratak prirodi, u poslednje vreme, sve više dolazi do izražaja. Koje su zanimljive pešačke i planinarske ture po Srbiji, saznajemo od Jelene Kovačević iz PSK "Pobeda".

Autor i voditelj: Tanja Zeljković

broj komentara 0 pošalji komentar