Čitaj mi!

Kako se piše

Vreme zaista sporije prolazi kada čekamo da nam stigne neka važna poruka. Jedan moj prijatelj javio se na konkurs nekog preduzeća, koje je tražilo poslovne partnere za novi ambiciozni projekat. Odgovor je dobio putem elektronske pošte. Početak poruke glasi ovako: “Poštovani, bezobzira na to što su nam do sad stizale i povoljnije ponude, opredelili smo se za Vašu. Radujemo se otpočinjanju saradnje ujesen ...”

Nakon što je pomenuti prijatelj odgovorio na ovaj imejl ljubazno se zahvaljujući njegovom pošiljaocu na ukazanom poverenju, dobio je novu poruku, sada sa više detalja o budućim zaduženjima. Pisalo je: "Radno vreme počinje rano iz jutra, pa se nadamo da Vam to neće predstavljati problem. Naša organizacija posluje sa dosta stranih partnera, pa neće biti na odmet napomenuti da je radno vreme kod nas fleksibilno. Treba imati na umu i da ni jedan naš poslovni partner ne uzima u obzir razlike u vremenskoj zoni, akamoli da ima razumevanja za probleme sa kojima bismo se mogli suočiti prilagođavajući se njegovoj vremenskoj zoni..."

Autor teksta - Aljoša Milenković, student (Srpski jezik i književnost, Filološki fakultet, Beograd)

Glumac - Feđa Stojanović.

Urednik Mirjana Blažić. 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Srpski na srpskom Srpski na srpskom

Autor:
Mirjana Blažić

Svaka greška u jeziku ima svoju priču. Ko nađe grešku, valjaće mu i objašnjenje, ko ne nađe, neka sluša priču, naći će se greška sama. [ detaljnije ]