Preminulo još 37 pacijenata, koronavirusom zaražene još 6.842 osobe

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je za 24 sata od kovida 19 preminulo još 37 osoba. Potvrđena 6.842 nova slučaja zaraze koronavirusom. Testirano rekordnih 21.476 građana.

Svetska banka u najnovijoj projekciji za Srbiju očekuje da će rast u 2021. godini biti tri ili tri i po odsto, a najveći problem i znak pitanja u procenama oporavka jeste nivo investicija u idućoj godini, kaže Lazar Šestović iz kancelarije Svetske banke u Srbiji.

Bugarska je prošle nedelje blokirala put Severne Makedonije ka EU, tražeći da Skoplje pre početka pregovora o članstvu prihvati zahteve Sofije u vezi sa makedonskim jezikom i istorijom. Za mnoge poznavaoce, ova najnovija blokada nije samo problem u odnosima dva balkanska suseda, već novi udarac za kredibilitet EU i još jedan dokaz da je ceo sistem pristupanja zemalja Zapadnog Balkana u dubokoj krizi.

broj komentara 0 pošalji komentar
Novosti dana Novosti dana

Autor:
Radio Beograd 1

Najpopularnija radijska informativna emisija na našim prostorima decenijama unazad donosi najbrže i najsveobuhvatnije informacije. Svakog dana u 15 sati na Radio Beogradu 1 i na sajtu u Mp3 formatu, 15 minuta po završetku emisije. [ detaljnije ]