Čitaj mi!

Počela primena kovid propusnica

U Srbiji epidemijska situacija zabrinjava. Ne smanjuje se broj preminulih ni novozaraženih. Od sinoć, odlukom Kriznog štaba, od 22 časa u ugostiteljske objekte može se samo sa kovid propusnicom, PCR ili antigenskim testom ili ako ste preležali koronu. Na terenu je bilo oko 2.400 inspektora.

Premijerka Ana Brnabić kaže da je smisao kovid propusnica da svi budemo bezbedniji nego što jesmo. Predsednica Vlade je za TV Pink rekla da se nada da će to biti i motivacija za mlade da se vakcinišu.

Kovid propusnice ne predstavljaju diskriminaciju, kaže poverenica za ravnopravnsot Brankica Janković. Država ima pravo da sprovodi mere u zaštiti zdravlja stanovništva, a kovid propusnica je samo jedna od njih, izjavila je Jankovićeva.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da su dokumentom o poboljšanju izbornih uslova do kojeg se došlo u pregovorima vlasti i opozicije bez posredovanja stranaca "uglavnom svi zadovoljni". Očekuje da ga potpišu "predstavnici sedam najjačih stranaka ili koalicija" koje su učestvovale u tom dijalogu. Dačić je pojasnio da su tim dokumentom „definisana pravila", a da ostaje da ga sledeće nedelje i formalno potpišu predstavnici opozicionih stranaka i koalicija koje su u pregovorima s vlašću učestvovale.

U obračunu vatrenim oružjem u Antiokiji, na severozapadu Kolumbije, uhapšen je najtraženiji narko-bos Dairo Antonio Usuga, poznat po nadimku Otonijel. U akciji su učestvovale vojska, vazduhoplovne snage i policija. Poginuo je najmanje jedan policajac. Vlada u Bogoti je za informaciju o mestu na kome se krio Otonijel nudila nagradu od 800 hiljada dolara, a Sjedinjene Države su njegovu glavu ucenile na 5 miliona dolara.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednici vesti: Vladimir Mihajlović i Marica Serdar

broj komentara 0 pošalji komentar
Novosti dana Novosti dana

Autor:
Radio Beograd 1

Najpopularnija radijska informativna emisija na našim prostorima decenijama unazad donosi najbrže i najsveobuhvatnije informacije. Svakog dana u 15 sati na Radio Beogradu 1 i na sajtu u Mp3 formatu, 15 minuta po završetku emisije. [ detaljnije ]