Razgovor sa Tijanom Milošević

Počela je da svira violinu za četiri godine, a sa 15 je upisala FMU u Beogradu, gde je diplomirala i magistrirala u klasi Dejana Mihailovića.

Specijalizirala je na Džulijardu, kao student Doroti Dilej i Luisa Kaplana, a pohađala je i majstorske kurseve kod Icaka Perlmana i Džošue Bela. Godine 1998. postala je najmlađi koncertmajstor u istoriji Beogradske filharmonije. Bila je angažovana i kao zamenik koncertmajstora Atinske kamerate, a danas radi i kao koncertmajstor kamernog ansambla Double sense, koji sa solistom Nemanjom Radulovićem nastupa širom Evrope.

Objavila je nekoliko kompakt diskova za PGP RTS, među kojima se izdvajaju solo album u oblasti klasične muzike Muzika za Tijanu i etno džez klasik ambijental CD pod nazivom World music contact.

Tijana Milošević svira na violini Enrico Rocca (Đenova, 1910), koja je vlasništvo Beogradske filharmonije.

Posebno sam ponosna na zdrav razum, stameno stojeći između dva učenja - stare ruske i Džulijard - američke škole. Ponosna sam na svoj orkestar i na energiju kojom zračimo dok stvaramo. Ponosna sam i na svoje roditelje koji su nemoguće uvek napravili na moguće. I što sam danas bolja osoba zbog dva mala plava razloga - moja dva sina.

Autor emisije: Ana Ćirica

broj komentara 0 pošalji komentar
Pozitivna trema Pozitivna trema

Autor:
Ana Ćirica

Autorska emisija usmerena je na našu muzičku scenu i bavi se prevshodno temama u vezi sa klasičnom muzikom, uz povremene iskorake u druge oblasti (džez, "world music"). Ciljevi ove emisije su informativnog i edukativnog karaktera: usmeriti pažnju ka muzičkim umetnicima koji nisu dovoljno medijski eksponirani, mladima koji tek stasavaju na tom polju, kao i muzičarima koji nisu u prvom planu na koncertnim podijumima... [ detaljnije ]