Čitaj mi!

Stogodišnjica Stanislava Lema

Sagovornik: dr Milan M. Ćirković, naučni savetnik Astronomske opservatorije Beograd i saradnik Instituta za budućnost čovečanstva u Oksfordu, Velika Britanija

Ove godine smo proslavili stogodišnjicu rođenja velikog poljskog pisca i mislioca Stanislava Lema. Lemov književni, filozofski i esejistički opus obuhvata duboku i nadahnutu razradu nekih od glavnih problema ljudskog saznanja i sveukupnog poduhvata izgradnje naučnog pogleda na svet, posebno kada je reč o odnosu između života i tehnologije, kao i o problemima komunikacije - kako sa Drugima (ili drugačijima) tako i među nama samima.

Muzički urednik: Predrag Vasić
Ton-majstor: Nikola Trikoš
Autor emisije: Srđa Janković

 

broj komentara 5 pošalji komentar
(četvrtak, 20. jan 2022, 12:07) - Vojin Šarčević

Odgovor redakcije

Poštovani,
snimak emisije biće objavljen. Inače, sve sadržaje RTS pa i program Radio Beograda 2 možete odloženo slušati preko platforme RTS Planeta 72 sata nakon emitovanja, što je bio slučaj i sa dotičnom emisijom.
Srdačan pozdrav!

(četvrtak, 20. jan 2022, 06:32) - anonymous [neregistrovani]

Дајте нам снимак...

...и ја се прикључујем молби других коментатора!

(sreda, 19. jan 2022, 17:57) - Skomrah [neregistrovani]

Snimak emisije

Od kako je emitovana emisija 21.novembra gotovo svakodnevno ulazim na sajt da proverim da li je kojim slučajem postavljen snimak. Od redakcije ni pisma, ni razglednice. Barem nam napišite ukoliko imate tehničkih poteškoća ili niste u mogućnosti da objavite snimak da više ne moljakamo. Hvala!

(sreda, 19. jan 2022, 12:44) - Dragisa [neregistrovani]

hocemo snimak

molim vas da postavite snimak ove emisije

(petak, 03. dec 2021, 10:56) - anonymous velja [neregistrovani]

Velja

hoce biti snimak. :-D prijatno

Solaris Solaris

Autor:
Srđa Janković

Emisija je posvećena temama iz oblasti prirodnih nauka koje obuhvataju kako bazična, tako i primenjena naučna istraživanja, sa posebnim osvrtom na naučni metod, istoriju i filozofiju nauke, kao i različite aspekte odnosa nauke i društva. Posebna pažnja se poklanja pojašnjenju i isticanju ključnih pojmova i koncepata od suštinskog značaja za razumevanje puteva i procesa koji vode ka naučnom saznanju. Sagovornici u emisiji obuhvataju naučnike koji se bave istraživanjima iz različitih oblasti, od nosilaca vrhunskih rezultata i priznanja do onih koji se nalaze na početku svog naučnog traganja, ali i pripadnike raznovrsnih profesija koji su u prilici da ponude relevantna mišljenja o odgovarajućim aspektima naučnih poduhvata i nauke u celini. [ detaljnije ]