Čitaj mi!

Dnevni magazin kulture

Iz sadržaja emisije:

U emisiji Kulturni krugovi izveštavamo sa svečanog uručenja priznanja „Blagodarja" piscu Aleksandru Ćukoviću. Ovo priznanje dodeljuje se ličnostima, institucijama i organizacijama koje su posebno doprinele radu Udruženja književnika Srbije.

Pratili smo i premijeru obnovljene predstave „Veliki Getsbi" u Operi i teatru „Madlenijanum" koja je izvedena upravo na Dan ovog pozorišta. Podsetimo, roman F.S. Ficdžeralda dramatizovao je Hristo Bojčev, a režirala Ana Radivojević Zdravković, dok u obnovljenoj podeli Džeka Getsbija igra Branislav Trifunović.

Biće reči i o nastupu pijaniste Ukija Ovaskainena u Svečanoj sali Skupštine Grada Beograda - na programu su bila dela Šuberta i Šumana, a pažnju posvećujemo i premijeri filmova polaznika radionice prestiže francuske škole dokumentarnog filma - Ateljea Varan, koja je tokom prethodna dva meseca održana u Domu omladine Beograda.

Emisiju uređuje i vodi Ljubica Krminac.

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni krugovi Kulturni krugovi

Autor:
Grupa autora

Centralna kulturno-umetnička emisija Radio Beograda 2. Kako bi što uspešnije povezivali informativnu i analitičku komponentu govora o kulturi u jedinstvenu celinu i redovno pratili ritam kulturnih zbivanja, Krugovi imaju magazinski karakter. [ detaljnije ]