Čitaj mi!

Održivost u kulturi i modi

Jovana Karaulić i Dunja Jovanović

U poslednje vreme sve češće se susrećemo sa terminom „održivost", ali i dalje nismo do kraja sigurno šta se sve pod tim podrazumeva. Green Art Incubator kroz različite aktivnosti ukazuje na mogućnost eko-zaokreta institucija i organizacija u polju kulture i umetnosti, kao moćnih prostora za promišljanje klimatske krize. Održiva moda, piše na FFM-u, predstavlja alternativu sistemu „brze mode" i podrazumeva industriju koja vodi računa i posluje ekološki i etički.

Šta to znači u praksi, saznaćemo u novoj epizodi Čudne šume na talasima Radio Beograda 2, uz temu o održivosti u kulturi i modi, a sa nama će biti Jovana Karaulić, producentkinja i osnivačica Green Art Incubatora, kao i Dunja Jovanović, osnivačica FFM podkasta.

Emisiju uređuje i vodi: Filip Grujić

 

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 02. jul 2022, 16:05) - Ema, Gen Z [neregistrovani]

Cudna suma

"Da kolektuju..."?! Svasta! Ovakvu banalizaciju i srozavanje anglicizama nikad nisam cula, a ni ovoliki broj besmislenih kvazi ekoloskih floskula-otpadaka, pokupljenih sa interneta. Zaista, usiljenost laznih ekoloskih aktivista i "random" posluge iz nevladinih organizacija vec pocinje da iritira, i ide na nerve celoj naciji, posebno mladim ljudima. Njihova agresivna novokomponovana verbalizacija vec prelazi u prikriveni levicarski fasizam. Hello, svi imamo internet i svi smo gledali "ekoloske" dokumentarce, koji su uglavnom neistina i manipulacija. U 21. veku apsolutno niko nije neobavesten i naivan, nikome nisu potrebni lazni zastupnici ljudskih prava - da sole pamet javnom mnjenju, a njihova "zabrinutost" za radna prava u Aziji je apsurdna, licemerna i povrsna. Gde ste bili, da prikupite humanitarnu pomoc za srpsku decu na Kosmetu?