Čitaj mi!

Dnevni magazin kulture

Iz sadržaja emisije izdvajamo:

U emisiji „Kulturni krugovi" saznajemo ko je dobitnik „Zmajeve nagrade" Matice srpske za najbolju knjigu poezije objavljenu u 2022. godini. Ovo priznanje ustanovljeno je u Matici srpskoj još pre sedam decenija - 15. marta 1953. godine u spomen na pesnika Jovana Jovanovića Zmaja, povodom stodvadesetogodišnjice njegovog rođenja.

Narodno pozorište Timočke krajine „Zoran Radmilović" obeležilo je svoj Dan i 76 godina postojanja otvaranjem Pozorišnog muzeja i premijerom predstave „Ženidba" Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, u adaptaciji i režiji Janka Cekića. Na premijeru će se osvrnuti naš kritičar Aleksandar Milosavljević.

Bili smo i na otvaranju izložbe „Novi članovi - 2023." Udruženja likovnih umetnika Srbije, kao i na 22. Izložbi Kluba veterana ovog najstarijeg umetničkog udruženja u našoj zemlji. Postavke će obeležiti februar u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić". Danas, Udruženje likovnih umetnika Srbije broji skoro 2700 članova - slikara, vajara, grafičara, konceptualista - proširenih medija i svake godine prima nove članove koji donose nove ideje, nove tehnologije, nove pravce, snažno nastupaju novom snagom i energijom.

Predstavićemo i nekoliko knjiga za decu, posvećenih mitologiji i mitološkim bićima u izdanju „Kreativnog centra", a saznaćemo i ko je dobitnik Povelje za najbolju knjigu u okviru manifestacije „Dani kragujevačke knjige" koju organizuje Narodna biblioteka „Vuk Karadžić" u tom gradu

Emisiju uređuje i vodi Nevena Matović.

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni krugovi Kulturni krugovi

Autor:
Grupa autora

Centralna kulturno-umetnička emisija Radio Beograda 2. Kako bi što uspešnije povezivali informativnu i analitičku komponentu govora o kulturi u jedinstvenu celinu i redovno pratili ritam kulturnih zbivanja, Krugovi imaju magazinski karakter. [ detaljnije ]