Obrati pažnju!

Svi kvalitetni evropski festivali – na jednom mestu!

Imate ideju za lokalnu ili veću manifestaciju kroz koju će se različiti umetnici predstavljati publici? Imate ideje, nemate podršku? Možda vam Evropska asocijacija festivala može pomoći. Evropska asocijacija festivala, u saradnji sa partnerima, EFFE habovima i Evropskom komisijom, povezuje evropske festivale i predstavlja ih publici pomoću novog internet pretraživača za festivale - festivalfinder.eu. Pretraživač nudi publici mogućnost pronalaženja svih umetničkih festivala u Evropi, od muzike, pozorišta, ulične umetnosti, plesa i literature, do onih koji čuvaju folklornu tradiciju. O ovoj platformi, tome koji domaći festivali su već videli rezultate u ovom tipu predstavljanja i šta ih još očekuje ukoliko apliciraju za EFFE etiketu, pričaju Jovanka Višekruna Janković, umetnički direktor ArtLinka i član borda Evropske asocijacije festivala, kao i Ketrin Deventer, generalna sekretarka Evropske asocijacije festivala.

Popodne nastavljamo uz još nekoliko tema. Harizmatični rok muzičar i glumac Indeksovog radio pozorišta, Nenad Radulović - Neša leptir, preminuo je pre 29 godina. Prisećajući se svih pesama i uloga i ideja kojima nas je uveseljavao, posvećujemo mu rubriku „Vremenska kapsula”. Predlažemo i kulturne događaje u gradovima Srbije, a kako je prošao test motora koji će pokretati letelice na Mars, govorimo u rubrici „Šta kaže mreža”.

Voditelj: Kruna Pintarić

broj komentara 0 pošalji komentar
Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]