Obrati pažnju!

Kako muzički festivali povezuju zemlje regiona?

Vreme pokazuje da ovaj način saradnje među zemljama istočne Evrope povezuje brže i preciznije nego politika ili privreda, na primer. Muzika ne poznaje granice i ima jaču moć zbližavanja nego bilo koja druga umetnost. A među muzičkim festivalima odnedavno se pojavljuje nova vrsta okupljanja - ShowCase festivali - koji podrazumevaju kombinaciju koncerta, tribina i predavanja. Nekoliko takvih evropskih festivala se posebno izdvajaju, a među njima je i BUŠ Festival koji će biti održan u Budimpešti od 13-15. novembra. Naš sagovornik je jedan od osnivača ovog događaja - Renato Horvat, kao i Zoran Zarubica iz grupe „Buč Kesidi” koji na ovom festivalu predstavljaju Srbiju.

Pored muzike, u nastavku emisije bavimo se i drugim umetnostima. Međunarodno takmičenje na temu „Hrana i klimatske promene” biće održano u subotu, 16. novembra, a među 1200 mališana iz sveta, svoja kreativna rešenja će predstaviti i tridesetoro dece iz Srbije.

Poslušajte i rubrike „Vremenska kapsula”, „Priče o pesmama” i „Kulturni vodič”, a pred kraj emisije reporterka Jovana Zec skreće pažnju na novosti sa beogradskih ulica.

Voditelj Ružica Vrhovac

broj komentara 0 pošalji komentar
Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]