Čuvanje hrane u plastičnoj ambalaži - naša opasna navika

Koliko smo puta kupili rakiju ili vino u plastičnoj flaši? Koliko puta iznova dopunjavamo istu flašicu za vodu iako je reč o jednokratnoj ambalaži?

Ispostavilo su da su ove navike veoma opasne, naročito kada je reč o čuvanju hrane u plastici, kao što su kutije od sladoleda. Emisiju posvećujemo savetima o kvalitetnom kuvanju i čuvanju hrane. Od vatrostalnog posuđa, preko teflona, do inoksa - sve ima svoje prednosti i mane, o čemu svedoči naša sagovornica dr Ljubinka Rajaković, profesorka na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Beogradu. 

U nastavku emisije vas vodimo na nepredvidive beogradske ulice odakle se javlja Milica Đilas. Posvećujemo vreme muzici i različitim zanimljivostima. Čućete rubriku „Priče o pesmama” i šta sve povezuje današnji datum sa događajima u svetu popularne muzike. Ovo je dan u kome su objavljene neke vanvremenske pesme među kojima - „Wonderwall” grupe Oasis, „Eye Of The Tiger” grupe Survivor, „Private Dancer” Tine Tarner, a rođendan čestitamo i frontmenu benda „Status Kvo” - Fransisu Rosiju.

Voditelj Ružica Vrhovac
Reporter Milica Đilas

Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]