Избор неафирмисаног кандидата за „Евросонг“ 14. децембра на РТС-у

У специјалној емисији „Недељног поподнева“ посвећеној „Евросонгу“, 14. децембра, од 17 часова на Првом програму РТС-а, биће изабран неафирмисани извођач који ће на тај начин постати један од кандидата за представника Србије на „Песми Евровизије“ 2015. године.

Након завршених аудиција у шест градова Србије - Ниш, Зајечар, Крагујевац, Ужице, Нови Сад и Београд, Владимир Граић и његов тим изабраће 10 најбољих кандидата који ће се такмичити у специјалној емисији на РТС-у за место неафирмисаног кандидата и могућег представника Србије у Бечу.

На позив Владимира Граића неафирмисаним талентима да пошаљу видео свог извођења поп/рок песме у трајању до једног минута, пријавило се више од 300 кандидата.

„Преслушао сам све снимке, направио селекцију и позвао половину тих кандидата на аудиције по градовима Србије“, рекао је Граић.

„Мој тим и ја били смо изненађени квалитетом извођача, сви су били одлични, а у ужи круг ушло је 30 талената. Сада имамо тежак задатак да изаберемо 10 најбољих који ће певати у специјалној емисији на РТС-у, где ћемо изабрати победника. Србија има велики број певачких талената, а ми смо одговорни да им пружимо шансу да свој таленат покажу јавно. Надам се да ће један од њих ту шансу успети да искористи", додаје Граић.

Кандидати ће у специјалној емисији Недељног поподнева посвећеној „Евросонгу“ 14. децембра, од 17 часова на РТС 1, певати уживо, уз пратњу бенда.

Владимир Граић и његов тим који је био и на аудицијама по градовима - Драган Илић Илке, Леонтина Вукомановић и Александар Кобац, донеће коначну одлуку о томе ко ће бити неафирмисани кандидат за представника Србије на предстојећој „Песми Евровизије“.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(уторак, 27. јан 2015, 01:06) - Daca [нерегистровани]

Lexington

iskreno ja bi najvise volela da Lexington bend predstavlja Srbiju imaju lepe pesme i jako Bojan jako lepo peva :)

(уторак, 02. дец 2014, 15:47) - anonymous [нерегистровани]

eurosong

proci ce onih 10 koji rade godinama sa bendom ili su se prijavljivali na sva moguca takmicenja,tzv.neafirmisani.

(понедељак, 01. дец 2014, 19:31) - anonymous [нерегистровани]

srpski

Meni se dopada ta tradicija da se peva na srpskom. Uvek dobijemo pohvale za to iz Evrope.. Cak i kad snimimo i one verzije na drugim jezicima, svi kazu da najlepse zvuci na srpskom!
A, i vec jednom smo pobedili na svom jeziku.. To se vrlo, vrlo retko desavalo da pobedi pesma koja nije na engleskom i samim tim je uspeh veci.... i sladji :D

(понедељак, 01. дец 2014, 18:15) - anonymous [нерегистровани]

Hoćemo li napokon pevati na engleskom?

Nećemo, pobedili smo na srpskom i videli da možemo.

(понедељак, 01. дец 2014, 17:31) - anonymous [нерегистровани]

ma

nakon poslednje evrovizije vise necu da pratim i muzika je svake godine sve gora eurovision je postao cirkus na kome pevaju akrepi netalentovani,zasto bi smo slali neafirmisane pevace kad imamo 10000 afirmisanih

(понедељак, 01. дец 2014, 17:09) - anonymous [нерегистровани]

engleski

Hoćemo li napakon pevati na engleskom?