Србија одабрала све финалисте „Беовизије 2019“!

Финалисти „Беовизије“ одабрани у другом полуфиналу су група „Мајдан“, Јана, Невена Божовић, Ана Поповић, Џенан Лончаревић и Лорд. У борби за одлазак на „Евросонг“ придружиће им се Александра Секулић, Сашка Јанкс, Наташа и Уна, Иван Куртић, „Вондер стрингс“ и Ивана Владовић и Софија Перић који су се синоћ изборили за одлазак у завршницу фастивала. Финале ће бити одржано у недељу, 3. марта, од 21 сат. Директан пренос на РТС 1.

Фотографије друге полуфиналне вечери фестивала „Беовизија 2019"
можете преузети овде

23.31 – Прилику да се бори за одлазак у Израел на „Евросонг“ имају група „Мајдан", Јана, Невена Божовић, Ана Поповић, Џенан Лончаревић и Лорд.

23.00 – Емоције са евровизијске бине Леа Сирк донела је на „Беовизију“ изводећи Хвала, не. Јелена нас је вратила у 2008. годину и подсетила на Оро Жељка Јоксимовића. Још такмичара из 2008. године – Лака и Мирела и Покушај. Калиопи је своју земљу представљала два пута. Вечерас је отпевала нумеру Црно и бело из 2012. године.

Сања Илић компоновао је и песму Хало, хало коју је на „Евросонгу“ извела група „Аска“ 1982. године. Вечерас смо је чули у извођењу „Балканике“.

Пре 30 година Емилија Кокић са групом „Рива“ певала је Рок ми бејби и довела „Песму Евровизије“ у Југославију. 

22.52 – Линије су затворене, гласање је завршено! Док се гласови пребројавају Леа Сирк која је представљала Словенију прошле године на „Евросонгу“ и Јелена Томашевић изводе Amar per los dois, нумеру која је пре две године донела победу Португалији.

22.37 – Гласање је почело! Гледаоци имају 15 минута да пошаљу СМС са редним бројем фаворита на број 5556. Цена поруке је 36 динара. Са једног броја може се послати највише 20 порука. Од прихода од вечерашњег СМС гласања, у оквиру РТС-ове акције „Рак је излечив“, биће купљена апарат за магнетну резонанцу Центар за магнетну резонанцу у Клиничком центру Србије.

22.22 – Такмичарски део другог полуфинала „Беовизије“ затворила је Тамара Милановић изводећи нумеру Речи нису довољне.

22.14 – Џенан Лончаревић је спреман за први наступ на „Беовизији“ и сигуран је да за њега Нема суза. Ћерка и мама – Тина и Лола Амвон породично се боре за улазак у финале.

21.54 – До финала „Беовизије“ група „Џипсикорд“ покушаће да пробије Бојама. Да ли ће Викторија довести Јану до победе? Ветерани музичке сцене Лана и Алдо поручују нам да је време да се порбудимо и погледамо у небо.  

21.32 – Нико више не може да каже Ани Поповић Луташ јер је музика пут који је одабрала. Лорд верује да ће га темпераментан Раднички син одвести у Израел. После два наступа на евровизијској сцени – „Дечјој песми Евровизије“ и у групи „Моје три“, Невена Божовић ће покушати да се Европи представи сама.  

21.14 – Сања Д Рио пробија лед вечерас и не крије да пољупци падају свуда око ње. Група „Мајдан“ самоуверено излази на бину и изводи нумеру Будим те. За беовизијску, а нада се и евровизијску публику Гога Станић има Чудо.  

21.00 – Почело је друго полуфинално вече! Сања Илић и „Балканика“ подсећају нас како је звучала нумера Нова деца са којом су нас прошле године представљали на највећем европском музичком такмичењу након победе на „Беовизији“.  

Србија у три шоу-програма бира свог представника на овогодишњем такмичењу за најбољу песму Европе – током две полуфиналне вечери и великог финала које ће бити одржано 3. марта.

Место у финалу „Беовизије 2019“ већ је обезбедило шест извођача: Александра Секулић, Сашка Јанкс, Наташа и Уна, Иван Куртић, „Вондер стрингс“ и Ивана Владовић и Софија Перић.

Србија вечерас, током другог полуфинала „Беовизије“ бирала је још шест финалиста.

За пласман у недељно финале борили су се Сања Д Рио (Љубимо се), „Мајдан“ (Будим те), Гога Станић (Чудо), Ана Поповић (Луташ), Лорд (Раднички син), Невена Божовић (Круна), „Џипсикорд“ (Боје), Јана (Викторија), Лана и Алдо (Погледај у небо), Џенан Лончаревић (Нема суза), Тина и Лола Амвон (Твоје очи) и Тамара Милановић (Речи нису довољне).

Домаћини друге вечери били су Ана Бабић и глумац Небојша Миловановић. Хаљину коју је носила Ана Бабић дизајнирао је Стефан Ђоковић (@stefandjokovich).

Из „грин рума“ јављале су се Кристина Раденковић (модни студио Оље Срејић @olja_srejic_modni_studio) и Бојана Марковић (хаљина Соње Јоцић @sonjajocicclothing).

Све композиције које учествују на фестивалу „Беовизија 2019“ доступне су на мултимедијалној платформи РТС Планета и званичном РТС-овом каналу на Јутјубу за „Песму Евровизије“.

број коментара 14 Пошаљи коментар
(петак, 01. мар 2019, 13:08) - Luka [нерегистровани]

Nevena je najbolja!

Nevena Bozovic do pobede! Najkvalitetnija pesma

(петак, 01. мар 2019, 10:05) - BoraBora [нерегистровани]

2 koplja iznad

Bez dvoumljenja najbolja pesma (odlicna) je Budim te - Majdan. Nevena Bozovic druga i sve ostalo daleko ispoid ove dve navedene. Mozda je Majdan predobar za Evroviziju?

(петак, 01. мар 2019, 09:55) - Natasa [нерегистровани]

Najdivnija

Jana do pobede!

(петак, 01. мар 2019, 09:24) - anonymous [нерегистровани]

..

Dzipsikord je ful. Steta za njih.

(петак, 01. мар 2019, 07:30) - anonymous [нерегистровани]

Sve najbolje pobedniku, i nadam se mnogo boljim pesmama 2020

Dzenan sigurno pobedjuje. Pesma je dobra, ali takve pesme (etno balade) vise ne prolaze dobro a nastup promeniti. Sa ovim nastupom sa Beovizije, na ESC ostaje u polufinalu. Nastup treba da bude nesto kao nastup Ukrajine 2011, Italije 2018 sa Evrovizije ili spota pesme Brod sto tone Tamare Todevsk

(петак, 01. мар 2019, 07:12) - niš [нерегистровани]

eu

Ivan Kurtić...DO POBEDE

(четвртак, 28. феб 2019, 23:55) - anonymous [нерегистровани]

xywq

Devojci treba stalak sa infuzijom dok peva.Nisam davno video tako mladu osobu koja ima tako malo energije.

(четвртак, 28. феб 2019, 23:54) - Saska [нерегистровани]

Dobre vokal

Nevenu odmah poslati najbolji nastup, pesma kvalitetna, eventualno Jana dobar vokal i pesma, Vlahović bila je dobra od prethodne večeri.

(четвртак, 28. феб 2019, 23:50) - СРБ [нерегистровани]

Евросонг

Лончаревић је једина права опција, човек има глас, искуство, сјајну песму, ако он оде можемо се надати бар топ 10, а и небитно који ћемо бити, битно је да Србију представља оваква песма која осликава нашу историју и традицију. С друге стране, одлазак оног "Лорда" би било срамоћење и промовисање неке "еу" Србије у рангу са наступом Милана Станковића.

(четвртак, 28. феб 2019, 23:49) - SkyWalker [нерегистровани]

Do pobede

Ivana Vladovic mi je bila najbolja u obe veceri. Pesma je odlicna