Zbog koronavirusa organizatori razmatraju alternativnu organizaciju „Evrosonga“

Holandski medijski servis NPO, koji je jedan od organizatora predstojeće „Pesme Evrovizije“ u Roterdamu, saopštio je da, zbog širenja koronavirusa, razmatra alternativne načine organizovanja muzičkog takmičenja koje bi trebalo da se održi u maju.

Portparol holandskog medijskog servisa NPO je naveo da će organizatori pratiti preporuke zdravstvenih institucija prilikom odlučivanja o tome u kom obliku će se „Evrosong“ održati, prenosi Rojters.

Prvo polufinale muzičkog takmičenja zakazano je za 12. maj, drugi deo takmičenja bi trebalo da se održi dva dana kasnije, dok će se, prema najavama, veliko finale održati 16. maja.

„Pesma Evrovizije“ svake godine okuplja više hiljada ljudi u dvoranama u kojima se održava, a ovogodišnje takmičenje bi trebalo da se održi u „Ahoj areni“ u Roterdamu koja ima kapacitet od oko 16.000 gledalaca.

Javna okupljanja u Holandiji zasad nisu zabranjena, a portparol holandskog medijskog servisa je odbio da govori o alternativnim načinima održavanja takmičenja koji se razmatraju.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 06. mar 2020, 17:06) - anonymous [neregistrovani]

Možda i nije loša ideja

Nezavisno od nastale situacije oko virusa, studijski format bi možda bio mnogo bolja varijanta za ovo takmičenje. Da li bi tada akcenat ponovo bio na muzici? Vredelo bi pokušati.