Otkazana „Pesma Evrovizije“ zbog pandemije

Šezdeset peto takmičenje za „Pesmu Evrovizije“ otkazano je u skladu sa merama borbe i sprečavanja širenja koronavirusa.

Sa velikim žaljenjem primorani smo da otkažemo takmičenje za „Pesmu Evrovizije 2020“ u Roterdamu, navodi se u zvaničnom saopštenju.

U proteklih nekoliko nedelja pokušano je da se iznađe neko alternativno rešenje koje bi omogućilo da se takmičenje održi, ali to nije moguće.

„Međutim, nesigurnost stvorena širenjem Kovida-19 i restrikcije koje su uvele vlade država učesnica kao i holandske vlasti, znače da Evropska unija medijskih servisa (EBU) nema drugog izbora nego da odustane od događaja. Zdravlje naših umetnika, osoblja, obožavalaca i posetilaca, kao i situacija u Holandiji, Evropi i svetu, bili su presudni za donošenje ovakve odluke“, ističe se u saopštenju.

Jon Ola Sand, izvršni supervizor, rekao je da su svi iz organizacije veoma ponosni na ovo takmičenje i činjenicu da već 64 godine ujedinjuje ljude širom Evrope i da je zbog toga žalost zbog ovakve odluke velika.

„Želeo bih svima koji su bili uključeni u ovo da se zahvalim. Nažalost, održavanje takmičenja je nemoguće zbog faktora nad kojima mi nemamo kontrolu. Žalimo zbog situacije mnogo, ali možemo da vam obećamo da će se ‘Pesma Evrovizije’ vratiti još jača“, zaključio je Sand.

broj komentara 0 pošalji komentar