"Europe Shine a Light" umesto otkazane završnice „Evrosonga“

Večeras umesto finalnog takmičenja za „Pesmu Evrovizije“, prvi put iz Roterdama gledamo muzički specijal u kome će učestvovati ovogodišnji izabrani kandidati i pobednici prethodnih izdanja „Evrosonga“. Prvi program RTS-a od 21 sat.

Umesto pred publikom i iz bekstejdža, Evropa će se večeras ujediniti pesmom preko televizije. Iako se neće birati pobednik, takmičari koji su ovoga puta uskraćeni za evrovizijsku atmosferu, ipak će imati kontakt sa publikom. 

„Samo 72 sata pošto je doneta odluka da 'Evrosonga' neće biti, organizatori su odlučili da naprave neki događaj kojim će učiniti i počast i poštovanje svim učesnicima koji su se ove godine prijavili – njih je 41, svim bivšim učesnicima, ali i ogromnom broju fanova koji su iz čitave Evrope i sveta koji su zaslužili da jednom godišnje imaju kontakt sa svojim omiljenim muzičkim i svetskim takmičenjem“, objasnila je Duška Vučinić, šef službe Odnosi sa javnošću i korporativni imidž RTS-a i dugogodišnji komentator prenosa ovog muzičkog takmičenja. 

Ovogodišnji slogan "Europe Shine a Light" je i naziv pesme koja će se čuti iz svake zemlje.

„Inspirisan je čuvenom pesmom grupe 'Katrin and the Waves' iz 1997. godine i njenom pobedom u Dablinu Love Shine a Light. Ta pesma je okupila sve izvođače“, istakla je Vučinićeva.

Za manje od minut, takmičari će se predstaviti prvi put bez reflektora i scene. A naše pobednice „Beovizije“, pohvale dobijaju iz celog sveta. 

„Razglednica će biti sastavljena od privatnih snimaka, koje smo mi snimale u toku izolacije, kućnih snimaka“, otkriva Ivana Nikolić, članica grupe "Hurricane".

„Jedan novinar sa Bi-Bi-Sija nas je pohvalio i jako mu se svidelo to što mi radimo“, priča Sanja Vučić, dok Ksenija Knežević ističe da se obožavaoci dvoume da li je bolja srpska ili engleska verzija pesme.

Specijalni gosti programa su i pobednici prethodnih „Pesama Evrovizije“ koji sa trgova svojih zemalja šalju podršku kroz pesmu.

broj komentara 0 pošalji komentar