Končita Vurst - moćan brend Austrije

Končita Vurst je scenski lik kojeg je uobličio i stvorio Tom Nojvirt, 26-godišnji mladić koji nije uspeo kao pevač u svojoj običnoj pojavi.

Glasovima publike i žirija pesma "Rise like a Phoenix" Končite Vurst osvojila je najviše glasova i prvo mesto i u drugom polufinalu 59. Evrosonga. Austrijski javni medijski servis ORF je interno izabrao najpre predstavnicu Končitu, a potom i pesmu "Rise like a Phoenix" i to u konkurenciji među ponuđenih 100 pesama. Autori pobedničke pesme 59. Evrosonga su su Čarli Mejson, Džoj Patulka, Ali Cukovski i Džulijan Mas.

Kontraverzna pobednica ovogodišnjeg Evrosonga Končita Vurst izaziva veliku pažnju javnosti i u mesecima posle trijumfa u Danskoj. Iz današnje perspektive gotovo i da nije važno ko je bila Končita pre pobede, ona danas dokazuje svima snagu trijumfa na Evrosongu. Obožavaju je širom kontinenta, posetila je do sada skoro svaki mogući „prajd" u Evropi. Bila je uz publiku iz Engleske, Italije, Švedske pa i iz svoje rodne Austrije. U Švedskoj je gostovala u popularnom tradicionalnom šou programu „Pevajmo zajedno u Skansenu", gde poznati pevači izvode popularne švedske pesme svakog utorka. I Francuska je poludela za Končitom Vurst koja je bez sumnje postala najveći austrijski brend. Naime, ulice Pariza su ukrašene Končitinim karikaturama, koje je naslikao brazilski umetnik Surijani. Ove zanimljive ilustracije mogu da vide posetioci Ajfelove kule ili Trijumfalne kapije.

Pobednica ovogodišnjeg Evrosonga Končita Vurst tokom leta je radila na novom albumu, ali je uspela da upozna mnoge uspešne i širom sveta poznate. Konačno je ostvarila svoj san da se upozna sa modnim dizajnerima Karlom Lagerfildom i Žanom Polom Gotjeom. Jedan od prestižnih radnih zadataka za Končitu joj je stigao iz produkcije animiranog filma „Pingvini sa Madagaskara". U verziji na nemačkoj jeziku, Končita će pozajmiti glas jednom od likova animiranog filma „Pingvini sa Madagaskara", snežnoj sovi Evi.

broj komentara 0 pošalji komentar