Slogan je “Gradimo mostove”

U duhu evrovizijskog jubileja i u isto vreme obeležavanja 70 –godišnjice od oslobođenja Evrope od nemačke okupacije u Drugom svetskom ratu naredne godine, slogan 60. „Pesme Evrovizije“ glasi „Gradimo mostove“ (Building Bridges). Namera organizatora je da ovim sloganom slavi mir između zemalja Evrope kroz vrednosti evropskog društva danas.

Tim angažovanih kreativaca pokušaće da brojnoj publici, kao i gledaocima kraj malih ekrana, približi i objasni tematiku slogana. Pre svega muzikom, i to baš u Beču, glavnom gradu klasične i svetovne muzike Evrope.

- Kraj Drugog svetskog rata i mir tada postignut između evropskih zemalja, obeležiće se po 70. put u Austriji, zemlji koja je uvek predstavljala most između Istoka i Zapada - naglasio je Aleksandar Vrabec, generalni direktor Javnog medijskog servisa Austrije i dodao: Smatramo da upravo ovaj slogan najvernije predstavlja ideju koju je Končita Vurst formulisala tokom ovogodišnje Pesme Evrovizije, a to je važnost otvorenosti i tolerancije. Samo tako možemo svi da živimo zajedno. Želimo da ovim takmičenjem izgradimo mostove među ljudima odnosno da prevaziđemo granice, različite kulture i jezike. U svetlu objedinjujuće moći ovog ogromnog evropskog spektakla, pozivamo sve vas da izgradite mostove i pridružite nam se - poručio je Vrabec.

Sa sloganom "Gradimo mostove" zadovoljni su i u EBU. Tim povodom Jan Ola Sand, izvršni supervizor Pesme Evrovizije je rekao:

-Slogan obuhvata sve čemu i Pesma Evrovizije teži još od 1956, a to je pre svega zbližavanje ljudi.

Ulaznice za Evrosong u prodaji od novembra

Ulaznice za takmičenja na Pesmi Evrovizije 2015. počeće da se prodaju od sredine novembra, najavila je austrijska državna televizija ORF.

Planirana je prodaja oko 100.000 ulaznica za svaku od tri evrovizijske večeri, dva polufinala i finale.

Cene ulaznica još nisu zvanično objavljene.

Jubilarno 60. izdanje takmičenja za Pesmu Evrovizije održaće se 19, 21. i 23. maja naredne godine.

broj komentara 0 pošalji komentar