Talenti dobili šansu da predstavljaju Srbiju na Evrosongu 2015.

Kompozitor Vladimir Graić krenuo je u potragu za talentovanim ljudima koji su spremni da budu predstavnik Srbije na Pesmi Evrovizije 2015.

Nakon što je Medijski javni servis Srbije potvrdio učešće Srbije na predstojećoj 60. Pesmi Evrovizije, saopšteno je i da će kompozitor pesme koja će se čuti u Beču biti Vladimir Graić.

Vladimir Graić, koji je kao kompozitor već pobedio na Evrosongu 2007. godine, kada je Marija Šerifović otpevala njegovu kompoziciju „Molitva", sada ćekomponovati tri numere, od kojih će pobednička predstavljati Srbiju u Beču 2015.

Izvođači te tri kompozicije još uvek nisu poznati, ali se na odabiru kandidata užurbano radi. Dva izvođača biće afirmisani pevači, ali će šansu u finalnoj večeri izbora predstavnika Srbije dobiti i jedan neafirmisani talentovani izvođač.

U prvoj fazi, svi zainteresovani kandidati koji su državljani Republike Srbije i nisu mlađi od 16 godina, treba da pošalju svoje podatke i video snimak interpretacije domaće pop/rok pesme, u trajanju do 1 minuta na mejl adresu evrovizija@vladimirgraic.com.

Prijave traju od danas do 10. novembra. Posle toga slede i audicije, koje će biti održane u šest gradova Srbije. Gradovi održavanja audicija su: Niš, Zaječar, Kragujevac, Užice, Novi Sad i Beograd, a datumi, termini i lokacija svake audicije biće objavljeni naknadno.

Velika šansa pružena je talentovanim ljudima širom Srbije, a jedan od njih će se rame uz rame takmičiti sa dve afirmisane zvezde u finalnoj emisiji u februaru 2015. godine, uživo na RTS-u. 

Odluku o tome ko će Srbiju predstavljati na Evrosongu 2015. godine doneće gledaoci svojim glasovima.  

NAČIN PRIJAVE
 Audicije za jednog od kandidata održaće se u sledećim gradovima: Niš, Zaječar, Kragujevac, Užice, Novi Sad i Beograd. Datumi, termini i lokacija svake audicije biće objavljeni naknadno.
Važno je napomenuti da svaka prijava mora da sadrži osnovne podatke kandidata:
 - Grad za koji se kandidat prijavljuje na audiciju
- Ime i prezime kandidata
- datum, mesto i godina rođenja kandidata
- kontakt telefon
- e-mail adresa
Pored osnovnih podataka, kandidat je obavezan da u prijavi naznači samo jedan od šest navedenih gradova za koji se prijavljuje na audiciju. 

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 05. nov 2014, 23:44) - ESC FAN [neregistrovani]

Hvala RTS sto se vracamo na Evroviziju ali imam predlog za izmenu naseg izbora

Mislim da je bolji koncept bio da kompozitor odabere jednog poznatog pevaca ili pevacicu koji ce izvesti sve tri pesme i da onda se odabere ona najbolja.
Ili da bude da se izabaru preko tih audicija tri najbolja koji ce svako dobiti po jednu pemsu ili da svi troje odabranih otpevaju po tri pesme i da onda se izabere od svakog koja je pesma najbolja i da onda od tri od svakog po jednu izaberemo pesmu za Evroviziju.
Ovako nije losa ideja, ali jedan odabrani amater koji ce pevati sa 2 poznata izvodjaca nema sanse da pobedi na nasem konkursu (tj nece se ponoviti nikada vise 2011 godina kada smo imali da je na nasem izboru od 3 pobedila odlicna amaterka ) pogovoto ako imamo da pobednika bira 100 % publika tj gledaoci, pa cak i sa 50 % ziri 50 % publiak sansa da pobedi amater je slabija, jer ako bi i dobio najvise glasova npr zirija ne verujem da bi pobedio u glasanju publike, i ako bi imali da isti broj poena imaju i amataer i poznati izvodjac na Evroviziju bi otisao npr poznati jer bi se islo na onu soluciju da ako je izjednacen broj poena da je pobednik onaj ko je osvojio glasove publike, retko gde je obratno da presudju npr glasovi zirija.

(utorak, 04. nov 2014, 02:38) - Стентон [neregistrovani]

Чудна одлука

Зар није логичније да се такмиче само неафирмисани уметници са својим ауторским песмама (које би наравно одобрио господин Владимир Граић) и да се тако изврши избор представника ако се већ иде тим путем јер непознат певач нема реалне шансе за пласман на Евровизију поред било којих мало познатијих естрадних уметника који имају своје гласаче. Наравно може се десити изненађење као што је то било 2011. године када је Нина Радојчић победила али опет чини се да РТС неће више ићи на ту карту неафирмисаних младих уметника већ ће слати певаче са завидним каријерама односно играће на сигурно. Чим је реклама пуштена само седам дана пре затварања конкурса значи да су те песме спремане месецима уназад и да је ово само про форме да се оне проследе композитору и да ту баш и неће бити неких неафирмисаних певача а сулудо је слати снимак певања неке постојеће песме јер ово није талент шоу да се види ко како пева већ избор за представника Србије на Песми Евровизије са оригиналном ауторском песмом. Сматрам да РТС треба да размисли о идеји да врати Беовизију са правим певачима и пре свега квалитетним песмама а не као Беосонг 2013. године који је по критикама јавности имао јако јако лоше песме пре свега.