Saopšteni novi važni evrovizijski datumi

Određeni su datumi kada će se u Beču sastati šefovi delegacija zemalja učesnica 60. Pesme Evrovizije. Sastanci će se održati 16. i 17. marta 2015. godine. Upravo 17. mart 2015. godine je i rok da učesnici izaberu svoje predstavnike i zvanično predaju kompozicije kojima će se predstaviti u Austriji.

Pre sastanka šefova delegacija u martu, 26. januara 2015. godine biće održan žreb za oba polufinala, koja nas očekuju 19. i 21. maja 2015. godine.

Kao i svake godine, istog datuma u januaru, gradonačelnik Kopenhagena, kao predstavnik grada koji je bio poslednji domaćin, predaće ključeve gradonačelniku sledećeg grada-domaćina, Beča.

Dva dana trajaće sastanci šefova delegacija, koji će 16. i 17. marta 2015. godine biti upoznati i sa ostalim informacija i detaljima organizacije najpopularnije muzičke manifestacije u Evropi.

Prve probe u Gradskoj dvorani u Beču kreću već u ponedeljak, 11. maja 2015. godine, a dobrodošlica svim učesnicima biće upriličena 17. maja 2015. godine u Gradskoj kući glavnog grada Austrije.

Ogranizatori podsećaju da će prodaja ulaznica krenuti uskoro, pa će tako prva serija ulaznica za oba polufinala, finale, ali i generalne probe biti u prodaji od sredine novembra.

Slogan „Gradimo mostove" već je poznat od ranije, a do kraja godine očekuje se informacija o izgledu bine, kao i detalji o voditelju-domaćinu 60. jubilarne Pesme Evrovizije.

broj komentara 0 pošalji komentar