Srbija peva za Beč

Za samo 12 dana, na poziv Vladimira Graića i RTS-a, prijavilo se više od 200 neafirmisanih talenata za potencijalnog predstavnika Srbije na predstojećem „Evrosongu“. Slede audicije po gradovima Srbije. Prva je u Nišu, 17. novembra.

Vladimir Graić nastavlja potragu za neafirmisanim izvođačem koji će učestvovati u izboru za predstavnika Srbije na jubilarnoj 60. „Pesmi Evrovizije“ u Beču.

Snimci koje su potencijalni kandidati poslali na imejl adresu Vladimira Graića sada su u procesu preslušavanja. Kada sve prijave budu pregledane i kada Graić izabere najkvalitetnije, kandidati će biti pozvani na audiciju u grad koji su sami naveli u prijavi.

„Prijatno sam iznenađen kvalitetom neafirmisanih talenata koje sam do sada čuo, te, samim tim, izbor najboljeg među njima neće biti nimalo lak“, ističe Vladimir Graić.

„Deo snimaka domaćih pop/rok pesmama u trajanju do jednog minuta koje su mi potencijalni kandidati slali tokom ovih 12 dana već sam preslušao. Kada preslušam sve snimke, napraviću uži krug najkvalitetnijih izvođača koje ćemo slušati i na audicijama u šest gradova Srbije. Ovo je samo još jedna potvrda da je naša zemlja veoma bogata talentovanim umetnicima koji često nemaju priliku da se afirmišu. Mi im na ovaj način to omogućavamo“, dodaje Graić.

Neafirmisani muzičari širom Srbije dobili su jedinstvenu priliku da se takmiče sa afirmisanim zvezdama i pokažu sav svoj talenat. Jedan od njih će u finalnoj emisiji u februaru 2015. godine, uživo na Medijskom javnom servisu Srbije, imati priliku da otpeva jednu od tri kompozicije Vladimira Graića.

Pobednik večeri u kojoj će kompozicije otpevati dva afirmisana i jedan neafirmisani izvođač predstavljaće Srbiju na „Pesmi Evrovizije“ 2015. godine, a odluku o tome doneće gledaoci svojim glasovima.

broj komentara 3 pošalji komentar
(sreda, 12. nov 2014, 11:05) - ESC FAN [neregistrovani]

Predlog za izmenu naseg biranja

Mislim da je bolje ideja bila da se npr izaberu 3 amataera od kojih ce svako dobiti po jednu pesmu ili da svo troje otpevaju po sve tri pesme i da onda u prvom krugu glasanja se izabere od svakog po jedna koja ide u super finale i da u super finalu od 3 pesme izaberemo predstavnika.
Ili da se se islo da jedan poznat pevac ili pevacia otpeva sve 3 pesme i da ona koja dobije najvise glasova ode u Bec.
Ovako ako budemo imali 100 % glasanje publike, sansa da pobedi amater je po meni nikavva tj da ce amater uspeti da dobije vise sms glasova od 2 poznata pevaca. Nece nam se desiti nikada 2011 kada je nepoznata Nina pobedila poznatu Aleksandru Kovac i onu grupu od kojih je bese jedan clan bio nekada clan poznate i popularne grupe Vampiri. Pa da je glasanje i 50 sms i 50 ziri , sansa da pobedi amater je minimalna, jer ako bi npr amater i dobio najvise glasova zirija sto se tice publike tu nema sanse da pobedi poznate, opet bi pobednik bio poznat, jer ako bi bio isti broj poena pobednik bi bio onaj ko je dobio najvise glasova publike tj sms glasova.

(sreda, 12. nov 2014, 04:40) - anonymous [neregistrovani]

ESC istorijat

Citam komentar Опет ће да победи транвестит.... pa dosada u istoriji ovog takmicenja u 59 godina je pobedio samo jedan Koncitam prosle 2014 , i jednom je pobedila takmicarka koje je bese promenila pol a to je Dana International 1998 godine.
I samo su Danci 2007 i Slovenija 2002 poslali nesto slicno kao Koncita.
Tako da ta prica da samo po nekima frikovi pobedjuju na Evrovizij nisu tacne i to govore samo oni koji ne prate Evroviziju i koji su homofobi.

(utorak, 11. nov 2014, 17:39) - anonymous [neregistrovani]

...

Опет ће да победи транвестит....