Objavljen novi vizuelni identitet i logotip Evrosonga 2015.

Domaćini predstojeće Pesme Evrovizije predstavili su novi vizuelni identitet i logotip koji će pratiti Evrosong 2015. godine.

Uz ranije saopšteni slogan Evrosonga „Gradimo mostove", sada možemo da imamo kompletanu vizuelnu sliku 60. Pesme Evrovizije. Ovogodišnji identitet bazira se na sferi i konturama talasa koji predstaviljaju ujedinjenost i raznovrsnost.

Dominante boje reflektuju individualizam koji u isto vreme gradi muzičke mostove i dočarava različitost umetnika, pesama i same publike.

„Logotip je sjajan, šalje jasnu poruku koja prepoznaje vrednost i neograničene mogućnosti", poručuje Jon Ola San, izvršni supervizor takmičenja u ime Evropske radiodifuzne unije.

„Ovim grafičkim rešenjem predstavili smo savremeni, profesionalni dizajn prigodan zabavnom programu. Velika prednost sfere ogleda se u svestranosti, a pogodna je, kako za dinamiku dizajna na ekranu, tako i za bilo koju analognu upotrebu. Posebno sam zadovoljan što je vizuelni identitet uradio tim u okviru naše kuće", saopštava dr Aleksandar Vrabec, generalni direktor Javnog servisa Austrije.

Porukama o novom grafičkom rešenju pridružuje se i Edgar Bem, izvršni producent takmičenja za 2015, koji kaže da je Evrosong došao u Austriju i da je Austrija požela dobrodošlicu sa osmehom i vedrim duhom, bez očekivanih klišea. Umesto toga, gosti će biti dočekani na moderan i kosmopolitski način.

Pesma Evrovizije ima logo još od 2004. godine - reč „Evrovizija" sa srcem u sredini, a Evropska radiodifuzna unija svake godine podstiče domaćine da osmisle vizuelni identitet koji će biti specifičan i jedinstven.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 13. feb 2015, 16:56) - Ko je prošle godine osvojio srebrnu na SP-u? [neregistrovani]

Evropsko prvenstvo u košarci

Više liči na logo za Evropsko prvenstvo u košarci!