Izbor neafirmisanog kandidata za „Evrosong“ 14. decembra na RTS-u

U specijalnoj emisiji „Nedeljnog popodneva“ posvećenoj „Evrosongu“, 14. decembra, od 17 časova na Prvom programu RTS-a, biće izabran neafirmisani izvođač koji će na taj način postati jedan od kandidata za predstavnika Srbije na „Pesmi Evrovizije“ 2015. godine.

Nakon završenih audicija u šest gradova Srbije - Niš, Zaječar, Kragujevac, Užice, Novi Sad i Beograd, Vladimir Graić i njegov tim izabraće 10 najboljih kandidata koji će se takmičiti u specijalnoj emisiji na RTS-u za mesto neafirmisanog kandidata i mogućeg predstavnika Srbije u Beču.

Na poziv Vladimira Graića neafirmisanim talentima da pošalju video svog izvođenja pop/rok pesme u trajanju do jednog minuta, prijavilo se više od 300 kandidata.

„Preslušao sam sve snimke, napravio selekciju i pozvao polovinu tih kandidata na audicije po gradovima Srbije“, rekao je Graić.

„Moj tim i ja bili smo iznenađeni kvalitetom izvođača, svi su bili odlični, a u uži krug ušlo je 30 talenata. Sada imamo težak zadatak da izaberemo 10 najboljih koji će pevati u specijalnoj emisiji na RTS-u, gde ćemo izabrati pobednika. Srbija ima veliki broj pevačkih talenata, a mi smo odgovorni da im pružimo šansu da svoj talenat pokažu javno. Nadam se da će jedan od njih tu šansu uspeti da iskoristi", dodaje Graić.

Kandidati će u specijalnoj emisiji Nedeljnog popodneva posvećenoj „Evrosongu“ 14. decembra, od 17 časova na RTS 1, pevati uživo, uz pratnju benda.

Vladimir Graić i njegov tim koji je bio i na audicijama po gradovima - Dragan Ilić Ilke, Leontina Vukomanović i Aleksandar Kobac, doneće konačnu odluku o tome ko će biti neafirmisani kandidat za predstavnika Srbije na predstojećoj „Pesmi Evrovizije“.

broj komentara 6 pošalji komentar
(utorak, 27. jan 2015, 01:06) - Daca [neregistrovani]

Lexington

iskreno ja bi najvise volela da Lexington bend predstavlja Srbiju imaju lepe pesme i jako Bojan jako lepo peva :)

(utorak, 02. dec 2014, 15:47) - anonymous [neregistrovani]

eurosong

proci ce onih 10 koji rade godinama sa bendom ili su se prijavljivali na sva moguca takmicenja,tzv.neafirmisani.

(ponedeljak, 01. dec 2014, 19:31) - anonymous [neregistrovani]

srpski

Meni se dopada ta tradicija da se peva na srpskom. Uvek dobijemo pohvale za to iz Evrope.. Cak i kad snimimo i one verzije na drugim jezicima, svi kazu da najlepse zvuci na srpskom!
A, i vec jednom smo pobedili na svom jeziku.. To se vrlo, vrlo retko desavalo da pobedi pesma koja nije na engleskom i samim tim je uspeh veci.... i sladji :D

(ponedeljak, 01. dec 2014, 18:15) - anonymous [neregistrovani]

Hoćemo li napokon pevati na engleskom?

Nećemo, pobedili smo na srpskom i videli da možemo.

(ponedeljak, 01. dec 2014, 17:31) - anonymous [neregistrovani]

ma

nakon poslednje evrovizije vise necu da pratim i muzika je svake godine sve gora eurovision je postao cirkus na kome pevaju akrepi netalentovani,zasto bi smo slali neafirmisane pevace kad imamo 10000 afirmisanih

(ponedeljak, 01. dec 2014, 17:09) - anonymous [neregistrovani]

engleski

Hoćemo li napakon pevati na engleskom?