Poznati voditelji 60. Pesme Evrovizije

Danas su objavljena imena voditelja-domaćina Pesme Evrovizije 2015. godine. Jubilarni 60. Evrosong imaće tri glavne voditeljke – Mirjam Vajhselbraun, Alis Tumler i Arabela Kisbauer, a iz popularnog „grin ruma“ javljaće se ovogodišnja pobednica Končita Vurst.

Svake godine domaćini se trude da naprave određene promene, pa je i austrijski javni servis nastavio tim putem - gledaćemo četiri voditeljke.

O Končiti Vurst, pobednici Pesme Evrovizije 2014. godine znamo već mnogo toga. Domaćini su se potrudili da bude prisutna i na Evrosongu 2015. godine, i to ne samo kao izvođač pobedničke pesme u finalnoj večeri, već i kao domaćin-voditelj koji nam donosi atmosferu iz „grin ruma".

Mirjam Vajhselbraun je jedna od najpoznatijih i najpopularnijih prezentera u Austriji. Do sada je vodila mnoge poznate događaje, a samo neki od njih su MTV European Music Awards, MTV Video Music Awards, velike festivale poput Rock Am Ring pred 80 hiljada ljudi, kao i German Film Prize 2013. godine. Bila je domaćin popularne emisije Ples sa zvezdama i čuvenog Bečkog bala. Nekoliko puta bila je nagrađena i Romy nagradom.

Alis Tumler govori pet jezika, poreklom je Austrijanka i Francuskinja, i bila je domaćin mnogih događaja širom Evrope. Voditelj je ARTE's live muzičkih programa, a radila je i dokumentarce o putovanjima za kultnu francusku emisiju Thalassa. Takođe je poznati voditelj popularnog austrijskog programa za talente Die Große Chance. Bila je domaćin na otvaranju Bečkog festivala.

Arabela Kisbauer karijeru je započela još '80-ih godina na Javnom servisu Austrije. Nakon toga, preselila se u Nemačku i deset godina bila domaćin tok šou programa koji ima veliki uticaj i važnost u televizijskoj sferi tih prostora. Godine 2002. vratila se na ORF kako bi vodila emisiju o talentima Star Mania. Od 2008. godine bila je ambasador za integracije u timu Ministarstva inostranih poslova i imigracija. Prošle godine odlikovana je Zlatnom medaljom Republike Austrije za posvećenost toleranciji i borbi protiv rasizma.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 14. feb 2015, 01:37) - anonymous [neregistrovani]

glupost, imas li kraj....

I dosadno, dosadno, mnogo dosadno I monotono.....tko to jos gleda....