Srbija bira predstavnika na „Evroviziji“

Ko će putovati u Beč znaćemo posle „Odbrojavanja“. Tako se zovu specijalne emisije koju realizuju Radio-televizija Srbije i produkcijska kuća „Beoton“. Kakve su kompozicije, ko su članovi žirija, a ko specijalni gosti, videćete večeras i sutra od 21 sat.

Poslednja proba privodi se kraju. Troje takmičara i tri kompozicije, a samo jedna, posle prošlogodišne pauze, predstavljaće Srbiju na „Evrosongu“ u Beču.

„Očekujem da pesma, scenski nastup, koreografija budu na svetskom nivou, to mi je uvek bilo važnije od nekih drugih stvari. Imam već dve 'Beovizije', tako da ako je pitanje da li verujem da će ovo biti treća sreća – verujem da hoće", kaže Aleksa Jelić.

„Stvarno imamo tri fantastične numere i Srbija će imati od čega da izabere. Veoma su različite. Koja god da se pesma našem narodu stvarno svidi, ko god da od nas troje ode biće zaista reprezentativan. Ali naravno da bih volela da to budem ja“, otkriva Bojana Stamenov.

Treća moguća predstavnica Danica Krstić kaže da ne očekuje da pobedi, jer je život naučio da kada ne očekuješ nešto, možda baš to i dobiješ.

„Odbrojavanje“ do Beča počinje večeras. Ali pesmu biramo u nedelju. Najpre će gledaoci upoznati takmičare. Tek kasnije čuće kakve su im kompozicije.

„Svakako gledaoce RTS-a očekuju dve spektakularne večeri. Mislim da će prvo veče biti pravo porodično veče, kada ćemo uživati u divnim melodijama koje će izvoditi naši takmičari mnogo opušteniji nego naredno veče koje je takmičarsko. Ali tada se aktivno naši gledaoci uključuju“, najavila je Duška Vučinić, šef odeljenja za pi-ar i korporativni imidž RTS-a.

Takmičar se bira po evrovizijskom principu. Konačnu odluku o pobedniku doneće žiri i publika, u jednakom odnosu glasova - 50:50. U revijalnom delu u nedelju pojaviće se gosti iz zemlje i regiona koji će pevati poznate hitove.

broj komentara 2 pošalji komentar
(subota, 14. feb 2015, 12:43) - Marica [neregistrovani]

Evrovizija

Moj favorit Bojana, veceras navijam za nju . Smatram da nam ona svojim glasom moze doneti pobedu kao sto smo imali sa Marijom Serifovic.

(subota, 14. feb 2015, 11:23) - Daria.T. [neregistrovani]

Evrovizija

Veceras naravno gledam izbor za naseg predstavnika evrovizije,konacno jos jedna prilika da se nasa zemlja pokaze u pravom svetlu, Iskreno moj favorit je Bojana , jer devojka ima fantastican glas po meni.