Bina u obliku oka na Pesmi Evrovizije

Vizija koju bi u maju na 60. Pesmi Evrovizije trebalo da vidi milijardu ljudi biće prikazana jednim ogromnim okom koje će predstavljati binu. Mnogobrojni stubovi koji simbolično predstavljaju sve nacije učesnice grade jednu celinu i formiraju veliko oko koje dominira prostorom. To oko je most između umetnika, njihovih delegacija i gledalaca širom sveta.

Za ovakav izgled bine zaslužan je kreativni tim čiji su članovi Florijan Vider koji je do sada osmislio koncepte bine za mnoge manifestacije svetskih zvezda poput Bijonse, Dženifer Lopez, grupe U2, zatim Al Gurdon, jedan od najvećih dizajnera osvetljenja na svetu koji je već radio na Eurosongu u Moskvi i Oslu kao i režiser Kurt Pongrac koji je osmislio pobednički performans Končite Vurst za Pesmu Evrovizije prošle godine u Kopenhagenu.

Bina u obliku oka se sastoji od 1.288 pojedinačnih stubova, široka je 44 metra, visoka do 14,3 metara i dugačka 22 metra. Stubovi su sa prednje strane obloženi LED-diodama i mogu da proizvedu raznovrsne svetlosne efekte.

Površina bine u oku je široka 14,2 metara i raspolaže LED-podijumom u prečniku od 11 metara. U pozadini ove konstrukcije nalaziće se LED-zid širine 26 metara i visine 8,5 metara koji će se po sredini razvlačiti do širine od 13 metara.

broj komentara 5 pošalji komentar
(ponedeljak, 27. apr 2015, 00:40) - anonymous [neregistrovani]

Neko nas posmatra.

Neko nas stalno gleda.

(petak, 24. apr 2015, 20:52) - Momcilo [neregistrovani]

Prekrasno

Bina je svedena i jednostavna, a ipak predivna. Svaka čast Austrijancima za dizajn!

(petak, 24. apr 2015, 20:48) - anonymous [neregistrovani]

Znamo cije je to oko...

"Svevidece oko"

(petak, 24. apr 2015, 08:02) - anonymous [neregistrovani]

Potpuno si u pravu

Svevidece oko!

(četvrtak, 23. apr 2015, 08:58) - anonymous [neregistrovani]

nije to nikakvo "umjetnicko oko "

to je "Luciferovo oko '...idemo dalje,...