Susret Srbije i Austrije u Beogradu

Grad Beč organizovao je u Beogradu veliko evrovizijsko druženje delegacija Srbije i Austrije, zemlje domaćina ovogodišnjeg takmičenja.

Pored delegacije ORF-a, Javnog servisa Austrije, gosti Beograda bili su i predstavnici Austrije, grupa „The Makemakes". Podne je bilo rezervisano za zajedničku pres-konferenciju u Medija centru, na kojoj smo mogli da čujemo na koji način se grad Beč priprema za organizaciju 60. Pesme Evrovizije, koliko je do sada urađeno, kao i šta nas očekuje kada u prvoj polovini maja delegacije 39 zemalja učesnica dođu u glavni grad Austrije. Prisutni su imali priliku da čuju i takmičarske pesme Bojane Stamenov i grupe „The Makemakes", kao i njihove utiske i očekivanja od nastupa u bečkoj dvorani Stadthalle.

Večernji prijem održan je na poslednjem spratu poslovnog centra „Ušće"u ambijentu u kojem su gosti mogli da vide Beograd na dlanu. Prisutnima su se obratili Miloš Bogunović - šef kontaktnog biroa grada Beča, Anica Matzka-Dojder - odbornica u Pokrajinsoj i Gradskoj skupštini grada Beča, i Julia Zangerl - zamenica šefa odeljenja za medije ORF - Pesma Evrovizije 2015.

Nakon toga, prisutni su uživali u živom izvođenju numera Bojane Stamenov i grupe „The Makemakes", koji su, pored pesama koje će izvesti u Beču, nastupili sa još jednom numerom. Bojana Stamenov priredila je iznenađenje za goste iz Austrije, otpevavši svoju pesmu na nemačkom jeziku, a specijalno za ovu verziju pesme „Beauty Never Lies", Bojana je jodlovala.

Jubilarna 60. Pesma Evrovizije ove godine održava se od 19. do 23. maja u Beču, a direktan prenos oba polufinala 19. i 21. maja i finalne večeri 23. maja gledaoci će moći da prate na Prvom programu RTS-a.
broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 22. apr 2015, 21:01) - Marko [neregistrovani]

"Švedska je bila favorit dok se mi nismo pojavili."

Slogan ovogosišnjeg Evrosonga je "Gradimo mostove". Bojana i njen tim su jedini od predstavnika koji zaista pokušavaju da grade mostove. Odlučili se da pevaju na engleskom da jaku poruku naše pesme ceo svet razume i snimili pesmu na 5 jezika za promociju. Ovaj trud zaslužuje pobedu. Svaka čast i srećno! Možda Srbija da ugosti kao domaćin Evrovizije sledeće godine sve delegacije...