Svečano otvaranje finala Pesme Evrovizije 23. maja

Čast da svečano otvore finale najvećeg televizijskog zabavnog programa na svetu, Pesmu Evrovizije 2015. godine, pripala je između ostalih Bečkim filharmoničarima, Bečkim dečacima, ali i Končiti Vurst. Finale 23. maja u 21 sat kroz muziku i inscenaciju biće u šarenom znaku za poštovanje, različitost i miran suživot, kao omaž sloganu „Gradimo mostove”.

Bečki filharmoničari će otvoriti finale 60. Pesme Evrovizije u bašti Dvorca Šenbrun uz evrovizijsku fanfaru. Zatim će gledaoci od Gruzije preko Islanda, od Norveške do Australije poći na filmsko putovanje kroz najlepše gradove i predela Austrije do bečke Gradske hale u kojoj će čuvena violinistkinja Lidia Baih podsetiti na prvog austrijskog pobednika na Evroviziji citatom Uda Jirgensa „Mersi šeri".

Potom će Končita Vurst odmah posle toga predstaviti zvaničnu himnu „Gradimo mostove" zajedno sa Bečkim dečacima, višenacionalnim horom Superar i austrijskim reperom Left Boj. U pratnji će svirati Simfonijski orkestar Radija ORF pod vođstvom Petera Pejtsika. Tekst himne „Gradimo mostove" koja će biti predstavljena javnosti u finalnoj nedelji napisao je David Malin. Kompoziciju i aranžman potpisuju David Broner, Dorotea Frajberger i Kurt Pongrac.

Kao krajnji vrhunac otvaranja će izvođači iz zemalja učesnica koračati iz „zelene sobe" kroz publiku preko „magičnog mosta" ka monumentalnoj evrovizijskoj bini.

Preko 200 umetnika će učestvovati u ceremoniji otvaranja u bečkoj Gradskoj hali.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 11. maj 2015, 18:07) - Екана [neregistrovani]

У питању је Србија...

...а певачица представља нашу државу, па је логички след да би требало да пева на српском а не да подилази комерцијалним захтевима, ма откуда долазили!

(petak, 08. maj 2015, 08:59) - anonymous [neregistrovani]

Glasamo za broj 9 u polufinalu 19.maja 2015, da bi videli nasu Bojanu u spektakularnom finalu 23.maja

Nadam se da ce nasa dijaspora podrzati nasu predstavnicu Bojanu i glasati za nju u polufinalu 19.maja 2015, da bi je videli ponovo na pozornici u spektakularnom finalu 23.maja 2015. Mnogi joj iz dijaspore i zemlje zameraju sto peva na engleskom jeziku i govoore da je zbog toga nece podrzati. Nisam video slicne komentara npr nekog grka, rusa, azerbejdzanca, jermena....da nece glasati za predstavniak svoje zemlej jer peva na engleskom umesto na maternjem jeziku. Pa npr od 2000 do 2015 Rusija je imala cak 12 pesama na 100 % engleskom jeziku, jednu sa 95 % na enleskom samo nekoliko reci na pocetku pesem na ruskom 2011 godine, i samo 2 pesme koje nisu imali engleksi jezik 2009 kada su bili domacini pa je pesma bila na rusko ukrajinskom jeziku jer je pevacica iz Ukrajine , i drugi put 2012 kada su babuske pevala na udmurtkom jeziku a naslov i refren pesme je bio na engleskom Party for Everybody