Marko, Saška, Sanja i Oliver uz Bojanu u Beču

Predstavljamo četiri vokala u Bojaninom timu za Beč.

Marko Nikolić

Završio je nižu i srednju mužičku školu u Nišu, gde je i rođen. Nastupao je na raznim dečjim festivalima, kao i u duetu "Marmaja", sa sestrom Majom, sa kojom je osvojio brojne nagrade širom bivše Jugoslavije.

Godine 1997. odlazi na studije u Grac (Austrija), gde je 2002. godine diplomirao na odseku "Džez  i solo pevanje". U Beč se seli 2002. godine, gde i danas živi i radi.

Marko je do sada izdao dva solo albuma i učestvovao na mnogim festivalima kao solista, a trenutno je najaktivniji u studiju, gde producira i komponuje pesme, kako za sebe, tako i za svoje kolege.

Marko Nikolić o Pesmi Evorvizije 2015: "Saradnja sa Bojanom i učešće na Evroviziji je ostvarenje mog dečackog sna. Srećan sam da mogu biti deo svega toga, a pored fenomenalne Bojane i kompletne ekipe koja stoji iza realizacije projekta, duboko verujem u visoki plasman".

Saška Janković

Sa 10 godina pobedila je na prvom takmičenju dece pevača, sa 12 godina izdaje album sa dečjom grupom "Jingle Bells" sa kojom nastupa širom Srbije. Posle mnogih nagrada na dečjim festivalima i takmičenjima, sa 15 godina prijavljuje se za tada najpopularniji muzički šou "3K-dur",  kao najmlađi takmičar, i dolazi do finala.

Godine 2008. osvaja nagradu za najboljeg debitanta na festivalu "Pan Music". Početkom 2009. takmičila se u finalu festivala "Beovizija"- nacionalnog izbora za predstavnika Srbije na pesmi Evrovizije.

Nastupala je na Pesmi Evroviziji kao prateći vokal i plesač uz predstavnike Milana Stankovića (2010. u Oslu) i Ninu Radojičić (2011. U Diseldorfu).

Godine 2013. osvaja treće mesto na "Beosongu" - nacionalnom izboru za Pesmu Evrovizije, a 2014. pobeđuje na festivalu "Stari grad" i osvaja specijalnu nagradu za tekst.

Autor je gotovo svih svojih pesama, piše i za mnoge druge izvođače. Godinama je nastupala, pre solo karijere, kao prateći vokal, sa našim najvećim imenima iz sveta muzike, a njen glas je potpisan i na mnogim studijskim albumima. Jednu od najpoznatijih Saškinih pesama, "Ono kad", napisao je baš Vladimir Graić Graja.

Saška Jnković o Pesmi Evorvizije 2015: "Drago mi je što ću biti deo ovogodišnje Evrovizije. Sastavljen je veoma jak tim, tako da su uz Bojanu ove godine ozbiljni pevači sa Evrovizijskim iskustvom. Na sve se mislilo, do detalja. Uvek ću rado prihvatiti da budem deo velikog projekta, pogotovu ako su u njemu prijatelji ili dragi ljudi, a veliki majstori svog zanata. Ovo će biti moj treći susret sa ovim legendarnim takmičenjem koje izuzetno cenim".

Sanja Bogosavljević

Rođena je 28. juna 1979. u Beogradu. Apsolvent je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, na odseku za klavir.

Muzikom se bavi još od osme godine, kada je učestvovala na popularnom dečjem festivalu „Zlatna Sirena" na kojem je ponela titulu „Zlatna sirena grada Beograda". Široj publici postaje poznata kada, kao jedan od pratećih vokala u grupi Beauty Queens, sa Marijom Šerifović kao solistom, osvaja prvo mesto na najvećem muzičkom festivalu u Evropi - Pesmi Evroiziji, 2007. u Helsinkiju.

Poslednjih 10 godina Sanja se izuzetno istakla kao jedan od dva solo glasa u Blah Blah bendu, potom kao članica i jedan od vokala atraktivne grupe Beauty Queens, što su potvrdile nagrade koje je ona dobijala sa pomenutim sastavima.

Pored svoje pevačke karijere, Sanja Bogosavljević uspešno sarađuje snimajući i interpretirajući prateće vokale najpoznatijim pevačima u Srbiji i u regionu, među kojima su Zdravko Čolić, Aleksandra Radović, Dino Merlin, Željko Vasić, Dejan Cukić, Ogi Radivojević, Željko Vasić, Marija Šerifović i mnogi drugi.

Oliver Katić

Bavi se pevanjem, a pored toga je i kompozitor i tekstopisac. Razvijajući svoj umetnički talenat od ranog uzrasta, postao je zainteresovan i očaran različitim muzičkim žanrovima. Opčinjenost i strast za klasičnom muzikom i operom ga je odvela sve do studija operskog pevanja na Fakultetu umetnosti u Nišu i na Kraljevskom Konzervatorijumu u Briselu. Za vreme studiranja je imao veliki broj nastupa klasične muzike u Srbiji i Belgiji.

Od 2003. godine nastupa kao pevač i gitarista nekoliko bendova u klubovima širom Srbije. Međutim, od kraja 2008. godine njegov nastup se okreće potpuno drugačijem pristupu. A taj drugačiji pristup dobija oblik solo projekta u izvođenju cover-a, ali i svojih originalnih pesama, pod nazivom "SoloAcousticNight". U izražavanju svoje umetničke ličnosti i raznovrsnih interesovanja, pored pevanja Oliver je dosta angažovan i u pisanju pesama. Nastupao je na Budvanskom festivalu 2004, Beoviziji 2009, na festivalu "Stari Grad" u Novom Pazaru, gde je osvojio Nagradu publike i Grand Prix festivala, na muzičkom festivalu "Slavяnskii bazar v Vitebske" u Belrusiji. U finalu takmičenja za predstavnika Srbije na Evrosongu u Oslu, pevao je pesmu Gorana Bregovića. Na prvom regionalnom takmičenju "Ja imam talenat" osvaja drugo mesto.

Mentor je na odseku za pevanje u školi muzike "By Heart", koju je sam osnovao u Nišu. Uspešno se bavi komponovanjem muzike za pozorišta, kao i dečje muzike. Trenutno radi na pripremi svog prvog autorskog albuma.
 
Oliver Katić o Pesmi Evorvizije 2015: "Posebno uživam u pevanju pratećih vokala, tako da mi zadatak koji sam dobio u ovoj pesmi već pričinjava zadovoljstvo, a to zadovoljstvo posebno raste zbog toga što u stvaranju ove pesme učestvuju sjajni ljudi, RTS i što je to pesma koja predstavlja našu zemlju na ovako značajnom takmičenju. Uživaću u odgovornosti koju nose ovako lepi motivi za rad".

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 14. maj 2015, 07:40) - anonymous [neregistrovani]

dobar izbor

Svaka cast na izboru, sve iskusni pevaci. Zelim vam puno uspeha