Poznati finalisti 60. Pesme Evrovizije

Nakon što smo u prvom polufinalu dobili prvih deset finalista, među kojim je i Srbija, stručni žiri i gledaoci izabrali su po njihovom mišljenju najboljih deset iz drugog polufinala.

Od 17 zemalja koje su dale svoj maksimum kako bi se našle u subotnjem finalu, deset je uspelo da prođe dalje. Finalisti iz drugog polufinala su: Litvanija, Poljska, Slovenija, Švedska, Norveška, Crna Gora, Kipar, Azerbejdžan, Letonija i Izrael.    

Ovogodišnja jubilarna 60. Pesma Evrovizije ima 40 zemalja učesnika, među kojima je prvi put, kao presedan i veliko iznenađenje, i Australija. Evropa je ove godine napravila izuzetak i, vodeći se sloganom "Gradimo mostove", pozvala daleku Australiju, koja već 30 godina milionskim auditorijumom prati Pesmu Evrovizije, da ravnopravno učestvuje i glasa u oba polufinala i finalu.

Posle dva polufinala imamo spisak svih zemalja koje će se boriti za pobednika Pesme Evrovizije 2015. godine. Još jedna specifičnost ovog jubilarnog Evrosonga je i broj zemalja koje će pevati u finalu, gde se došlo do broja od 27 učesnica - 20 predstavnika iz oba polufinala, 6 direktnih učesnika finala i Australija.

Finale Pesme Evrovizije je na programu u subotu, 23. maja, u direktnom prenosu na RTS 1 i RTS Satelit.

broj komentara 3 pošalji komentar
(subota, 23. maj 2015, 18:10) - anonymousMilan Blonde Petrovic Bec [neregistrovani]

Podrzimo nasu Bojanu

Zadnjih nekoliko Časova,svi Austrijski Glavni Tv i Radio Mediji izvestavaju neumorno,da je: Bojana (SRB) edna od: 4 Favorita za prvo mesto Večeras u finalnoj Večeri. Drage Zemljakinje,Zemljaci,Omladino.Širom Sveta.I vi Prijatelji SR Srbije(Simpatizeri.
Glasajmo za našu Predstavnicu SR Srbije.
Pobedničku Favoritkinju,Bravo Bojana.
Sa Poštovanjem vaš Prijatelj.
Milan Blonde Petrović Beč.

(petak, 22. maj 2015, 13:10) - ☺ [neregistrovani]

Moja evrovizija

Imam evroviziju da će se odlučivati između prestavnika Srbije i Crne Gore, a?

(petak, 22. maj 2015, 05:59) - anonymous [neregistrovani]

Glasajmo svi za Bojanu i broj 8 u finalu u subotu 23.maja 2015

Bojana u finalu 23.maja 2015 nastupa pod rednim brojem 8 . Pravo da glasaju imaju sve zemlje ucesnice tj svih 40 drzava ucesnica ukljucujuci tu i Australiju. Prenos pocinje u 21 h CET a u Australji u 5 sati ujutru po vremenu u Sidneju.