Blog Željka Joksimovića: Dnevnik iz Bakua (11)

Dobro je, u finalu smo. Nije da nismo očekivali i verovali, ali sada smo znatno rasterećeniji nego što smo bili. Iako su nas mnogi svrstavali u favorite, ipak je potrebno da čujete voditelja kako izgovara „Srbija" da biste i potpuno bili sigurni da je sve što ste radili prethodnih šest meseci vredelo i da vredi.

Naravno, tek smo na pola puta i sledeći cilj je finale. Odnosno plasman u finalu. Nastavljamo da se pripremamo i nadamo se najboljem večeras.

Vreme kao da leti u Bakuu. Od polufinala nemamo vremena za najosnovnije stvari između proba, razgovora sa novinarima, svi su već pomalo umorni. Veče uoči polufinala održana je još jedna generalna proba. Sada samo sa finalistima, odnosno prvi put i sa izvođačima iz grupe zemalja koje se u evrovizijskom žargonu nazivaju „velika petorka".

To su: Velika Britanija, Italija, Francuska, Nemačka i Španija, ali i domaćin Azerbejdžan, pa je to, zapravo, „velika šestorka". U finalu se takmiče izvođači iz ukupno 26 zemalja Evrope. Pored pomenutih i nas, to su: Rumunija, Mađarska, Danska, Albanija, Grčka, Litvanija, Švedska, Bosna i Hercegovina, Turska, Rusija, Island, Kipar, Malta, Makedonija, Irska, Estonija, Norveška, Ukrajina, Moldavija.

I ovom prilikom želim da zahvalim svima koji su glasali za Srbiju i za pesmu Nije ljubav stvar, za mene i "Ad hok orkestru". Hvala. Budite i sa nama večeras, prenos je u 21 čas, a brojeve za glasanje možete videti na nacionalnom emiteru zemlje u kojoj živite. Broj naše pesme, za Srbiju je broj 24.

Vaš Željko

broj komentara 0 pošalji komentar