Crna Gora - Rambo Amadeus

Predstavnik Crne Gore na Pesmi Evrovizije, Rambo Amadeus, predstavio je evrovizijsku pesmu pod nazivom “Euro neuro”. U specijalnoj emisiji na Prvom programu RTCG-a, emitovan je i video-spot numere sa kojom će se Crna Gora predstaviti u Bakuu 22. maja maja posle dvogodišnje pauze.

Rambo Amadeus će se publici najpoznatijeg svetskog takmičenja lakih nota obratiti na engleskom, iako tekst obiluje rečima koje su zajedničke za mnoge jezike. Autori pesme su Rambo Amadeus i Robert Pešut, poznatiji kao Manjifiko (Magnifico), koji je ranije već bio deo Pesme Evrovizije kao autor pesme "Samo ljubezen" koja je predstavljala Sloveniju u Talinu 2002.

Pesma "Euro nero" je snimljena u Ljubljani, u studiju poznatog slovenačkog kompozitora.

Crna Gora je, kao samostalna država, debitovala na najvećem evropskom muzičkom takmičenju u Helsinkiju 2007. Učestvovali su i 2008. u Beogradu i 2009. u Moskvi, ali bez značajnih rezultata. podsetimo i to da je nekadašnja TV Titograd imala dva predstavnika Jugoslavije na Pesmi Evrovizije - 1983. u Minhenu (Danijel i pesma Džuli, 4. mesto) i 1984. u Luksemburgu (Vlado & Isolda i pesma Ćao amore, 18. mesto).

broj komentara 5 pošalji komentar
(petak, 13. apr 2012, 19:58) - anonymous [neregistrovani]

:D

Covek u gumenjacina na magarcu....Duhovito, provokativno, i tako ubedljivo & istinito.... LOL!

(ponedeljak, 09. apr 2012, 13:46) - anonymous [neregistrovani]

Rambo na Evroviziji

Ovako nesto sam i ocekivao. Imam ideju! A sto ne bi sa njim na binu u Bakuu izasao i taj magarac iz spota. Mislim da bi to bio pun pogodak i da bi samo zbog magarca osvojio predposlednje mesto...

(petak, 16. mar 2012, 16:46) - Aleksandra [neregistrovani]

Rambo

Rambo je Kralj,sta Kralj,Mega car,obozavam ga!Pesma je super,jako je originalna,ali,nazalost,mislim da nece proci u finale,iako bih ja volela da prodje.U svakom slucaju,Rambo,srecno na Eurosongu!

(sreda, 25. jan 2012, 18:56) - anonymous [neregistrovani]

To legendo

Crna gora je uz Srbiju i Crnu Goru !

(nedelja, 01. jan 2012, 18:11) - anonymous [neregistrovani]

Rambo care

Nikad im ne daj pare....