Intervju sa Jovanom Janković

Jovana Janković, jedno od zaštitnih lica RTS-a, vodiće sa Željkom Joksimovićem ovogodišnju „Pesmu Evrovizije" u Beogradu.

Pripreme za njihov nastup su već počele. O izazovu koji joj predstoji Jovana Janković govori za Eurovisionserbia.tv.

Da li ste prethodnih godina pratili "Pesmu Evrovizije"? Šta za Vas predstavlja to takmičenje?

Od malena pratim „Pesmu Evrovizije" i do sada sam to takmičenje doživljavala kao najznačajniji muzički događaj u Evropi. To takmičenje ne promoviše samo pesme, već i zemlje učesnice. Dobra pesma i dobar imidž učesnika doprinose ugledu zemalja koje oni predstavljaju.

Šta se promenilo u Vašem životu i karijeri nakon odluke da budete voditelj "Pesme Evrovizije"?

Nije se promenilo mnogo toga, osim što u poslednjih mesec dana nemam vremena ni za šta i ne stižem ništa da uradim na vreme. Nisam navikla na takav tempo rada. Promenilo se i to sto su mediji zainteresovani za mene vise nego ranije.

Zašto je, po Vašem mišljenju, važno biti deo tima koji će realizovati "Pesmu Evrovizije"?

Važno je biti deo tima koji je izuzetan i koji će našu zemlju predstaviti u sjajnom svetlu. Na „Pesmi Evrovizije" radi veliki broj vrhunskih stručnjaka iz raznih oblasti, tako da je za svakog člana tima stvar prestiža da se nađe u grupi najboljih. Tako je i u mom slučaju.

Na koji način se pripremate za "Pesmu Evrovizije"?

Prave i velike pripreme počinju ulaskom u Arenu što bi trebalo da bude početkom maja. Za sada se još uvek pravi plan kako bi sve trebalo da izgleda, kao i kako ćemo Željko i ja izgledati.

Postoji li neka specifičnost kada je reč o pripremama? Da li ste već proučavali rad voditelja na prošlim takmičenjima?

Ovih dana gledamo kako je to izgledalo na prethodnih nekoliko takmičenja. Treba učiti na tuđim greškama, ali treba i prihvatiti sve ono što je bilo dobro. Sve je još na nivou ideje, koja bi uskoro trebalo da se realizuje.

U čemu se razlikuje novi izazov na „Pesmi Evrovizije" od voditeljskog iskustva koje ste stekli do sada?

„Pesma Evrovizije" je šou program i pravi spektakl, a to do sada nisam imala prilike da radim. Imam veliko iskustvo kada je reč o vodjenju „živog" programa i to će mi biti od velike pomoći. Volim izazove i zato sam srećna i uzbuđena što ću ove godine voditi „Pesmu Evrovizije".

Da li osećate tremu i šta mislite o svom partneru Željku Joksimoviću?

Nemam tremu, iako je velika odgovornost. Tremu imate kada niste dovoljno pripremljeni i kada niste sigurni u svoje sposobnosti, što kod mene nije slučaj. Željko je sjajan izbor za voditelja „Pesme Evrovizije", profesionalac je i veoma je ozbiljno pristupio svom zadatku. Jedva čekam da počnemo da radimo zajedno. Mislim da ćemo se odlično uklopiti, što se već pokazalo na drugom žrebu za „Pesmu Evrovizije 2008".

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 03. mar 2009, 08:49) - vuko [neregistrovani]

Svaka cast!

Odlicno odradjen poso.