Saopštenje RTS-a povodom festivala "Beovizija"

Naknadnom proverom utvrđeno da su se, na osnovu zbira glasova žirija i SMS glasova, u finale "Beovizije" plasirale i Ana Nikolić i Ivana Selakov, saopštava Supervizorska komisija RTS-a.

Tehničkom greškom nastalom korišćenjem rezultata SMS glasova na petominutnom preseku umesto konačnom desetominutnom obračunu, supervizija RTS-a utvrdila je da su izvođači Ana Nikolić i Ivana Selakov oštećeni, navodi se u saopštenju Supervizorske komisije RTS-a.

Zbir glasova žirija i SMS glasova uveo je Anu Nikolić i Ivanu Selakov u finale, pa je Supervizija RTS-a naložila Organizacionom odboru festivala "Beovizija" da spisku od deset već proglašenih finalista doda pomenute izvođače.

"Izvinjavamo se gledaocima, izvođačima i svima koji su povređeni ovom nenamernom greškom tehničkog lica koju ispravljamo insistirajući na regularnosti takmičenja".

"Festival Beovizija je svoj ugled odbranio rezultatima naših predstavnika prethodnih godina i organizacijom najboljeg Eurosonga. Organizacioni odbor priznaje grešku i preuzima na sebe sve moguće konsekvence. Odgovorna lica podnela su ostavke generalnom direktoru RTS-a", navodi se u saopštenju Supervizorske komisije RTS-a.

broj komentara 0 pošalji komentar