Nevidljivi saputnik - Miroslav Mira Mitrović

Miroslav - Mira Mitrović, jedna od najsvestranijih ličnosti radiodifuzne javne komunikacije sa ovih prostora, spiker, novinar i urednik Zabavno- humorističkog programa Radio Beograda, autor "Vesele večeri", preminuo je 13. juna 2006. godine, na Zlatiboru.

Još pre Drugog svetskog rata radio je u Kratkotalasnoj stanici Centralnog presbiroa Kraljevine Jugoslavije, a posle oslobođenja bio je spiker čijim se govorom i glasom identifikovao program Radio Beograda. Mira Mitrović bio je u Radio Beogradu i glumac, reditelj, reporter, urednik Zabavno-humorističke redakcije, rukovodilac u programskim kolegijumima Radija, dugo godina vodeća figura zabavno-humorističkih i satiričnih programa, autor i pokretač mnogih kultnih emisija, među kojima je i "Veselo veče". Miroslav Mitrović bio je i jedan od najznačajnijih hroničara istorije radija, pa su njegove knjige „Smehotvorci - pola veka radio humora, satire i zabave" i „Nevidljivi saputnik", autobiografska sećanja i crtice na ceo svoj radni vek proveden u radiju, nezaobilazno štivo za svakoga ko želi da oseti duh jednog vremena u velikoj istoriji Radio Beograda.

U emisiji „Nevidljivi ljudi", Drugog programa Radio Beograda, moći ćete da čujete tonske snimke njegovih sećanja i razmišljanja o radiju. U priči o Miroslavu Mitroviću pomogli su njegovi dugogodišnji saradnici, radijski poslenici, Vladimir Jokić, Branislav Todorović Klinić i Slobodan Radošević.

Autor emisije: Ranko Stojilović.