Treća faza u punom zamahu

U okviru treće faze Javnog poziva do sada su testove stručnosti polagali kandidati za trideset pet od oko pedeset ponuđenih profesija u okviru medijskog sistema RTS-a. "Projekat se odvija po planu i utvrđenom dinamikom iako se radi o veoma obimnom i odgovornom poslu. Sve je vrlo transparentno, ne želimo nikoga da oštetimo već da najboljima otvorimo vrata naše kuće", kaže portparol RTS-a Duška Vučinić Lučić.

Treća selekciona faza Javnog poziva RTS-a osmišljena je sa ciljem da pruži kompletan uvid u stručnost kandidata. Kandidati za angažovanje u sektoru ljudskih resursa danas su polagali test stručnosti.

"Verujem da Javni medijski servis može da bude početna tačka u mojoj karijeri, da ću moći da naučim mnogo ali i da doprinesem", kaže jedna od kandidatkinja za posao u RTS-u u odeljenju ljudskih resursa.

Pre početka testiranja bilo je malo treme među kandidatima ali su brojniji bilo oni koji su jedva čekali da se dokažu :

"Imam kompetencije kojima mogu da doprinesem radu RTS-a, koji smatram visokokotiranim kolektivom u našoj zemlji. Zato sam se i javila na ovaj Javni poziv"

U sledećem, četvrtom selekcionom krugu projekta "Tražimo sto mladih strunjaka za 21. vek" kandidatima predstoji rad sa mentorima.

"Neki od mentora su pregledali testove i započeće pozivanje za četvrti krug. Naravno, kandidati treba da imaju malo strpljenja, ovo je jedan obiman posao i mi ga obavljamo vrlo transparentno. Ne želimo nikoga da oštetimo, želimo da otvorimo vrata ove kuće najboljima. A biće nam teško već sada uviđamo da ima mnogo dobrih kandidata."

Najveći izazov u trećoj fazi Javnog poziva RTS-a je predstojeće testiranje najbrojnije grupacije , gotovo dve hiljade kandidata zainteresovanih za profesiju TV lica.

Posle trećeg kruga, slede intervjui i probni rad.

Po isteku tri meseca, najboljima od najboljih biće ponuđen stalan posao.

Jedini kriterijumi pri donošenju odluke o zaposlenju, prema rečima članova komisije, biće stručnost, znanje i radni elan.

broj komentara 4 pošalji komentar
(ponedeljak, 30. jul 2012, 21:54) - anonymous [neregistrovani]

Postovani,

Kada ce kandidati, koji su krajem aprila obavesteni da su polozili test opste informisanosti, biti pozvani na dalje testiranje? Pojedini su vec na obuci, dok ostali cekaju bilo kakvo obavestenje o daljem toku sprovodjenja javnog poziva.

(sreda, 18. jul 2012, 21:20) - anonymous [neregistrovani]

Vaše pravo da znate sve

Vodeći se vašom krilaticom, možemo li da znamo dokle se stalo sa pregledanjem testova stručnosti?

(sreda, 18. jul 2012, 10:58) - anonymous [neregistrovani]

Televizijski novinar, oblast informativa

Postoji li mogucnost da se postavi neko obavestenje o daljem toku testiranja posto je proslo skoro tri meseca od kada sam dobila obavestenje da sam prosla u test opste informisanosti?

(ponedeljak, 16. jul 2012, 12:00) - anonymous [neregistrovani]

5W

Poštovani,
zna li se datum vezan za proveru stručnih znanja onih koji su u grupi voditelja i prezentera, tj onih koji se u tekstu spominju kao najbrojniji?

hvala