Test stručnosti za još tri zanimanja pa četvrti krug

Izašli smo u susret hiljadama kandidata i omogućili im kratak predah u vidu letnje pauze. Treća selekciona faza- testiranje stručnosti kandidata, je u završnici a uskoro počinje i četvrta faza.

Posle televizijskih reditelja, novinara, sportskih komentatora, radijskih, sportskih i veb novinara, dizajnera, scenografa, producenata, dramaturga, lektora, prevodilaca, menadžera za ljudske resurse, stručnjaka za marketing, grafičkih dizjanera preostalo je testiranje stručnosti za još samo tri zanimanja.

Duška Vučinić Lučić, šef PR i Press službe RTS-a: " Neka se pripreme Pi Ar- ovi, oni koji su konkurisali za posao kopirajtera i neka se pripreme TV lica. To će biti najveći posao, njih je selektovano nešto preko hiljadu. Zaista, to će biti veliki posao za nas, veliko interesovanje je i njihovo, ovih dana nas kontaktiraju svi oni koji su prošli test opšte kulture a svakako, shodno profesiji za koju su se opredelili njihov stručni test u trećem krugu biće potpuno specifičan."

Po završetku testiranja stručnosti, kandidati sa najboljim rezultatima biće pozvani u završni, četvrti selekcioni krug Javnog poziva RTS-a "Tražimo sto mladih stručnjaka za 21. vek".

Duška Vučinić Lučić, šef PR i Press službe RTS-a: "Četvrta faza podrazumeva intervjue sa mentorima, odnosno sa komisijama sa kojima su kandidati već imali priliku da se upoznaju u trećoj fazi. Dakle, u četvrtoj selekcionoj fazi trebaće im puno znanja, možda i sreće ali i puno sugestivnosti da ubede mentore i članove komisija da su baš oni ti- najbolji od najboljih za najbolju medijsku kuću, Javni medijski servis Srbije".

Po završetku poslednje selekcione faze Javnog poziva RTS-a, biće formiran i objavljen  spisak kandidata sa najboljim rezultatima, nakon čega će oni započeti tromesečnu praksu u  brojnim organizacionim celinama medijskog sistema Radio- televizije Srbije.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 12. sep 2012, 11:51) - Marija [neregistrovani]

Lektor

Dajte lektoru da pregleda ovaj tekst.

(ponedeljak, 10. sep 2012, 14:19) - Ana [neregistrovani]

Treci krug

Postovani,
meni je jos u aprilu stigao mail u kome je receno da sam prosla test opste informisanosti,na kome sam se prijavila za TV lice. Plasim se da nisam nesto propustila,pa me samo zanima da li ste zavrsili sa obavestavanjem za sledeci krug,i ukoliko niste da li se zna okvirno bar kada ce biti?